Вт, 12 листопада 2019

Петро Петриченко: Україна опиналася перед загрозою соціального вибуху

Якщо влада продовжуватиме ігнорувати рівень життя українців, то це призведе до соціального вибуху.

Якщо влада продовжуватиме ігнорувати рівень життя українців, то це призведе до соціального вибуху. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

На думку нашого співрозмовника,зараз важко прогнозувати, як буде розвиватися соціальна складова і економічна, оскільки ми ще не бачимо остаточного прийняття бюджету України на наступний рік.

«Побачимо, які пріоритети будуть, які галузі будуть розвиватися. Але з огляду на те, що гуляє в суспільстві, те, що відбувається серед малого та середнього бізнесу, то це досить песимістичні очікування, оскільки малий і середній бізнес не отримують тих преференцій, які обіцялися для їх розвитку, оскільки все ж таки в прогресивних країнах, які більш-менш займаються економічним розвитком країни, то там пріоритетом і є малий і середній бізнес, оскільки він є більш мобільний, більш пристосований до різного роду коливань ринку, і таким чином зростає добробут людини», - додає експерт.

Петриченко підкреслює, що поки що немає позитивних бачень того, що це дійсно призведе до якогось покращення в суспільстві, але хотілося б звернути увагу ще й на той момент, що у нас сьогодні преса і телебачення більш звертають увагу на негативні моменти і продовжують створювати негативну тенденцію в суспільстві, тримати у остраху людей і т.і.

«Що таке 5-7%? Це нормальний процес, який проходили у всі часи. Було і таке, коли ріст був і до 12%, і це не викликало великого обурення у населення, оскільки тоді ЗМІ не приділяли тому увагу.

З огляду на те, що сьогодні 5-7% є, то слід зауважити, що сьогодні цілий ряд законодавчих актів, які приймаються новою владою, направлені на те, що з початку 2020 року очікується все ж таки зростання ВВП. І за рахунок того, що інфляційні процеси будуть сповільнюватися, це не повинно дуже сильно відобразитися на життєдіяльності людей», - додає наш співрозмовник.

«Але якщо влада не буде приймати рішення про реальне підвищення пенсійного забезпечення, не буде піднімати соціальні стандарти, не буде збільшувати відповідальність уряду за соціальні процеси, то це не приведе до бажаних позитивних результатів», - резюмував Петро Петриченко.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Канада виділяє ще майже $12 млн на виробництво дронів і снаряди для України Сьогодні, 27 квітня

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною Вчора, 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами Вчора, 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України Вчора, 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Вчора, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Вчора, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії 25 квітня