Чт, 15 серпня 2019

ЗМІ: Родина Мамоянів та син Бродського займаються рекетом на ринку видобутку піска, - підприємець

Син відомого бізнесмена та політика Михайла Бродського - Юрій, разом з новообраним депутатом від «Опозиційної платформи – За...

Син відомого бізнесмена та політика Михайла Бродського - Юрій, разом з новообраним депутатом від «Опозиційної платформи – За життя» Суто Мамояном, та за підтримки брата Суто – працівника Генпрокуратури Рустама Сутко здійснюють тиск на підприємців, які займаються видобутком та реалізацією піску на Київщині. Про це під час мітингу під стінами Офісу Президента України заявив Валерій Шевчик, співвласник компанії «Позитив», повідомляє Інтернет-видання «Відкрита Україна».

За словами підприємця, кілька місяців тому до нього прийшли невідомі люди, нібито від Суто Мамояна, та запропонували співпрацю: «Нам було заявлено: якщо ви не будете нам платить і не будете з нами працювати, ми вас закриємо і ви не будете працювати на цьому ринку. Тобто – це рекет».

Бізнесмен відмовився від пропозиції, і почались проблеми. Кожного дня молодики спортивної статури фізично блокують діяльність підприємства: перешкоджають руху вантажівок, залякують водіїв. Одного разу навіть підклали протитанкову міну.

«Блокується по різному: закладають міни, кидають під колеса сталеві кішки, виходять тітушки з наколками, ходять перед машинами, лягають під колеса, все що завгодно. Виклики поліції нічого не дають, вони не можуть їх затримати за законом,бо ті кажуть: «а ми прості люди, ходимо тут, що ви можете нам зробить?», - розповідає Валерій Шевчик.

Збитки від блокування господарської діяльності за два місяці склали вже 2 мільйони гривень. До Президента підприємець вирішив звернутись після того, як опоненти підкинули на подвір’я його приватного будинку гранату.

«Це була бойова граната. Няня вийшла на вулицю гуляти, моя маленьку донька кинулась до неї і ледве не взяла в руки.

Слава Богу, що няня затримала її за руку. Я розумію - це було для мене приготовлено, тому що я воюю з цими людьми, але могла загинути моя дитина і родина. В моїй родині чотири сина і маленька донечка, їй 3 роки», - каже Валерій Шевчик.

Чоловік не сумнівається, що за тиском на його родину та на підприємство стоять Юрій Бродський та Суто Мамоян. Перший є власником ПАТ «Київський річковий порт». Другий – новообраний народний депутат України.

Обоє зацікавлені у перерозподілі оптового ринку торгівлі річковим піском, та отриманні надприбутків з нього.

Як підтвердження, з їхнього боку здійснюється тиск також на інші підприємства з метою встановлення єдиної відпускної оптової ціни на річковий пісок – замість нинішніх 110 гривень за тонну до 170-ти гривень. Різниця в 60 гривень з тонни – це той заробіток, який незаконним шляхом хочуть отримати ці ділки, вказує Валерій Шевчик.

А прикриває їхні дії брат Суто – Рустам Сутко – керівник відділу Генеральної прокуратури України, який координує роботу нового та дуже впливового Державного бюро розслідувань.

Валерій Шевчик просить Президента Україні Володимира Зеленського втрутитись в цю ситуацію. Та відреагувати як на силовий тиск, так і на відсутність адекватної реакції з боку правоохоронних органів.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня