Чт, 15 серпня 2019

Солонтай: З усіх, хто мав би відсидіти, покарали тільки Тимошенко. І та сиділа недовго

Замість того, щоб задовольнити прохання людей і розпочати боротьбу з корупцією, представники української влади вкотре починають заробляти на...

Замість того, щоб задовольнити прохання людей і розпочати боротьбу з корупцією, представники української влади вкотре починають заробляти на потоках. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів голова політради партії «Сила Людей» Олександр Солонтай.

За словами нашого співрозмовника, в Україні діє система вибіркового правосуддя, жоден президент, який знаходиться на території України, не притягнутий до відповідальності за ті чи інші вчинки.

«У нас насправді немає такої «традиції», щоб колишні прем'єри, спікери і президенти сиділи. Єдиний випадок був, коли колишній прем'єр-міністр перебував у тюрмі - це була Юлія Тимошенко, і та недовго там була. Втікач Янукович, і той знаходиться за кордоном. За останні роки жодної великої «корупційної риби» не було. Історія зі Свинарчуком стала політичним скандалом, але не юридичною історією», - зазначає експерт.

«В Україні попередню владу не звинувачують в корупційних діяннях.

Натомість у нас є інша традиція - вибіркове правосуддя», - додає аналітик.

За словами Олександра Солонтая, в Україні ніхто не розпочинає реальну боротьбу з корупцією, тому влада змінюється постійно, а люди залишаються незадоволеними.

«В Україні дуже часто змінюється влада: за 30 років, у нас, здається, було 17 Кабмінів. Що вже казати про президентів… Жоден президент не зміг переобратися вдруге, окрім Кучми, який зробив це нечесним способом.

Одна з основних причин того, чому все це відбувається, - відсутність виконання того, чого просять люди, а саме почати боротьбу з корупцією. Реальну боротьбу з корупцією не починають, влада тотально корумпована. Замість того, щоб задовольнити прохання людей і почати боротьбу з корупцією, вони починають заробляти на потоках. В результаті люди знов не задоволені, знов на наступних виборах змінюють владу. І так ми проходимо по цьому кругу вже багато разів», - зазначає співрозмовник видання.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня

Глава МЗС Швеції: ЄС хоче запровадити санкції проти СПГ з Росії і "тіньового флоту" Вчора, 22 квітня

Ідеальні подарунки на День матері Вчора, 22 квітня

Сенатор США допустив відправку Україні далекобійних ATACMS до кінця наступного тижня Вчора, 22 квітня

У Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для України 21 квітня