Чт, 16 травня 2019

Націоналізм, міграція, Трамп: кандидати в президенти Єврокомісії зійшлись на дебатах

Головні кандидати на посаду президента Єврокомісії за тиждень до європейських виборів зійшлися на теледебатах, у центрі яких стали проблеми міграції, зростання націоналізму та відносини з президентом США.


Фото: from-ua.com

Головні кандидати на посаду президента Єврокомісії за тиждень до європейських виборів зійшлися на теледебатах, у центрі яких стали проблеми міграції, зростання націоналізму та відносини з президентом США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агенцію Associated Press.

До кандидатів, відібраних політичними групами, належать Ніко Кью (Європейські ліві), Ска Келлер (Зелені), Ян Заграділ (консерватори), Маргрете Вестагер (ліберали), Манфред Вебер (правоцентристська ЄНП) і Франс Тіммерманс (соціалісти).

[L]

Відповідаючи на запитання трьох європейських журналістів протягом 90 хвилин, шестеро кандидатів на пост Жана-Клода Юнкера також торкнулися питань безробіття серед молоді, податків і зміни клімату.

Дискусія проводилася майже виключно англійською мовою, незважаючи на різні національності кандидатів.

Однією з найбільших загроз єдності ЄС стала нездатність впоратися з міграційною кризою 2015 року, коли до ЄС прибув понад 1 мільйон мігрантів.

[L]

"Щоразу, коли людина помирає в Середземному морі, Європа втрачає частину своєї душі. Ми втрачаємо те, ким ми є, ми втрачаємо наші цінності, не вирішуючи цю проблему", - сказав Франс Тіммерманс, голландський кандидат від Партії європейських соціалістів і права рука Юнкера в Європейській комісії.

Політична криза в Європі принесла перемогу для антимігрантських і ультраправих партій, особливо в Австрії, Великій Британії, Франції та Італії.

"Націоналізм і егоїзм повернулися на цей континент", - сказав Манфред Вебер, німець з правоцентристської Європейської народної партії. Вебер зазначив, що має бути створена система "захисту наших цінностей", що передбачає покарання за порушення правопорядку та інших демократичних норм урядами деяких країн-членів.

[L]

Кандидатів запитували, як вони будуть поводитися з кимось на кшталт Трампа, який ввів мита на експорт сталі в ЄС і погрожує зробити те ж саме з автомобілями.

Тіммерманс сказав, що вперше ЄС стикається з американським президентом, "який вважає, що в його інтересах мати слабку і розділену Європу. Це небезпечно для нас". "Ми повинні твердо протистояти Трампу, твердо протистояти Путіну. Якщо ми цього не зробимо, вони будуть диктувати тон і зміст музики", - сказав Тіммерманс.

Можливо, жодному з шести кандидатів не вдасться отримати найвищу посаду в Єврокомісії. В останні тижні президент Європейської ради Дональд Туск наполягав на тому, що це рішення повинні ухвалювати лідери держав ЄС.

Вибори до Європейського парламенту в країнах ЄС відбудуться 23-26 травня.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня