Пт, 26 квітня 2019

Литвин: Ображені та обділені намагаються показати новообраному президенту, хто в домі господар

Намір обмежити повноваження президента України виглядає сьогодні як спроба здійснити реванш та отримати сатисфакцію за результати виборів, коли не...

Намір обмежити повноваження президента України виглядає сьогодні як спроба здійснити реванш та отримати сатисфакцію за результати виборів, коли не були реалізовані плани різних політиків. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політик, екс-голова АП, екс-голова Верховної Ради України, член Національної академії наук України Володимир Литвин.

Коментуючи інформацію про те, що партія «Самопоміч» висунула законопроект, покликаний обмежити повноваження президента України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це точна не чутки, а це намагання групи депутатів скористатися політичним міжсезонням і унормувати питання щодо повноважень президента України». «Прийняття закону про президента України є необхідною справою.

В той же час повстає низка питань, насамперед до тих депутатів, які сьогодні так активно демонструють своє прагнення поставити президента України в межі Конституції. Чому вони не робили цього раніше? Чому цьому не передувала дискусія, чому до цього не було діалогу з приводу того, як розмежувати повноваження між гілками влади, щоб чітко діяв державний механізм і не було конфліктів на підставі різночитання Конституції України? Щоб не було законів, які, до речі приймались зусиллями і цих депутатів, ініціаторів розгляду даного питання щодо повзучого розширення повноважень президента України при прийнятті у попередній період законодавчих актів», - додає політик.

За словами Литвина, намір обмежити повноваження президента України виглядає сьогодні як спроба у такій спосіб здійснити реванш, отримати сатисфакцію за результати виборів, коли не були реалізовані плани різних політиків, різних політичних проектів.

«Зверніть увагу на те, що у нас в 1 турі було аж 39 претендентів на посаду глави держави. Я розумію, що розрахунок робиться на те, що дуже багато ображених, обділених у ВР, і вони в такий спосіб намагаються показати новообраному президенту, хто в українському домі є господарем. Зрозуміло, що наслідком цього будуть конфлікти, бо ви ж прекрасно розумієте, що в команді новообраного президента багато людей вже для себе придивилися посади, а тут виявляється, що треба буде йти на уклін якщо не до ВР, то до Кабміну при розгляді кадрових питань.

Те, що нам потрібно унормувати цю проблему - сумнівів жодних. Але це треба робити прозоро і не поспіхом.», - каже співрозмовник видання.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата