Ср, 24 квітня 2019

Куди в першу чергу вирушить Янукович після повернення в Україну

Володимира Зеленського постійно супроводжує «підтримка» різного роду токсичних елементів, які йому тільки шкодять.

Володимира Зеленського постійно супроводжує «підтримка» різного роду токсичних елементів, які йому тільки шкодять. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

За словами нашого співрозмовника, інформація про «повернення» втікача Януковича до України - це відверта провокація від екс-регіоналів по відношенню і до нового президента, і до країни в цілому.

«Якщо уявити собі, що Янукович повертається в Україну, то, з одного боку, безумовно, це вирок і нищівна поразка для Зеленського, тому що значна частина електорату Зеленського - це проєвропейські і українсько зорієнтовані виборці. Для них повернення Януковича буде сигналізувати про неспроможність нового президента стримувати ситуацію в країні, керувати, і власне буде сприйнято як розворот в бік Росії, чого Зеленський намагається максимально уникати», - пояснює експерт.

Крім того, додає Юсов, кримінальні справи, вирок і судові справи по Януковичу нікуди не ділись, і правоохоронна система України не є цілком підконтрольною президенту.

«Тому Янукович може повернутися, але він має бути готовий до того, що його на кордоні одразу заарештують і відразу відправлять до не таких вже віддалених місць. Крім того, безумовно, подібний сценарій дуже активізує і протестні вуличні активності. Як ми знаємо, вони можуть бути не завжди мирними.

І те, що в перший раз Януковичу вдалося втекти з України цілим і неушкодженим та навіть з майном, в другий раз у нього може просто не вийти», - впевнений аналітик.

«В принципі, Зеленського супроводжує така «підтримка» різного роду токсичних елементів, які йому тільки шкодять. То Охлобистин і Пореченков, в'їзд яким заборонений в Україну, підтримують його своїм роликом, то Медведчук заявляє, що готовий з ним співпрацювати, то Азаров, регулярно свої компліменти Зеленському виписує. Я думаю, що така технологія й надалі може використовуватися, але вона буде мати зворотній ефект. Команда Зеленського буде змушена постійно повторювати, що вона за Україну, проти режиму Януковича і проти російської агресії», - додає директор Школи відповідальної політики.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня