Пт, 19 квітня 2019

Порошенка і Зеленського просять публічно заявити про невідворотність курсу на ЄС і НАТО

Дві найчисельніші проєвропейські мережі громадських організацій, які загалом налічують понад 300 організацій-учасниць, закликали обох кандидатів у президенти – Петра Порошенка та Володимира Зеленського - заявити про свій намір зберегти невідворотність курсу на європейську інтеграцію України.

Дві найчисельніші проєвропейські мережі громадських організацій, які загалом налічують понад 300 організацій-учасниць, закликали обох кандидатів у президенти - Петра Порошенка та Володимира Зеленського - заявити про свій намір зберегти невідворотність курсу на європейську інтеграцію України.

Відповідний лист організації оприлюднили у п’ятницю, 19 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Лист-звернення підтримали українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

[L]

Платформи закликали кандидатів до дня тиші перед голосуванням публічно заявити, що, у разі обрання, політика президента буде спрямована на неухильне виконання Україною Угоди про асоціацію, реалізацію політики Східного партнерства, а також набуття повноправного членства України в ЄС.

Вони закликали публічно заявити, що після обрання глава держави в найкоротші терміни проведе зустріч з громадянським суспільством України для обговорення євроінтеграційних пріоритетів країни.

[L]

Платформи закликали кандидатів засвідчити, що президент своєю політикою забезпечить сталість та безповоротність євроінтеграційних реформ, які, зокрема, відкрили для України безвізовий режим з ЄС та є індикаторами для його продовження.

Вони закликають Порошенка та Зеленського своєю публічною заявою продемонструвати політичну волю всіляко сприяти ухваленню і впровадженню євроінтеграційного законодавства в Україні у строки, визначені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, а також "20 досягненнями Східного партнерства до 2020 року".

У листі наголошується на необхідності для майбутнього президента працювати над розвитком тісних та дружніх зв’язків з країнами-членами ЄС, які за допомогою санкцій стримують агресію Росії проти України.

Платформи громадянського суспільства у листі зазначають, що збереження євроінтеграційного курсу є життєво необхідним для майбутнього України та її розвитку, є гарантією її державного суверенітету і територіальної цілісності.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня