Робоча група Громадської ради при Харківській ОДА і ДП «Харківстандартметрологія» в рамках угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг провели семінар «Сучасні продукти харчування та якість життя». На ньому повідомили про перші результати спільної роботи.
Так, під час реалізації угоди було проведено експертизи якості вершкового масла, молока і рибних пресервів. Як зазначила начальник відділу стандартизації ДП «Харківстандартметрологія» Вікторія Музиченко, експертиза показала доволі сумні результати: 50% зразків вершкового масла, 85% рибних пресервів і майже 70% молока не відповідають вимогам нормативних документів.
«Наступними продуктами, які ми плануємо перевірити на якість, будуть сметана і ковбаси», – сказала Вікторія Музиченко.
Також учасникам семінару провели екскурсію лабораторією ДП «Харківстандартметрологія». Зокрема, вони відвідали відділення фізико-хімічних методів випробувань, відділення мікробіології, ГМО і групу хроматографії.
Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.
Архів журналу Віче
|
№12 |
| Реклама в журналі Інформація авторам Передплата |
Прогноз-2026 від Мелоні, кораблі класу "Трамп", Польща затримала шпигуна: новини дня
Зеленський заслухав доповіді української делегації про зустрічі у США
Що таке причеп-самоскид і де він реально потрібен
Переговори у США, зброя проти Starlink, посланець Трампа у Гренландії: новини дня
Литва про викрадення Росією цивільних на Сумщині: це воєнний злочин
NBC розповіло про непублічне суперництво Віткоффа та Рубіо щодо України
Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії на пів року
Ukraine Facility: Україна отримала від ЄС 2,3 млрд євро
Чому гільзу протеза ноги доводиться міняти щопівроку?
Париж анонсував подальші новини щодо можливих переговорів Путіна і Макрона