Чт, 26 квітня 2018

Китай офіційно включив Україну в партнери по «Шовковому шляху»

Про це повідомив глава міністерства інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі «Радіо Свобода».

china

«Ми домоглися політичного рішення Китаю, котрий включив Україну в офіційні партнери. Зараз працюємо над маршрутом. Україна вже стала частиною країн-транзитерів, які увійшли в союз, щоб мати єдиний транзитний тариф», - заявив глава Мінінфраструктури.

Таким чином Україну було включено в список офіційних партнерів Китаю з транспортування товарів до країн Європи в рамках проекту нового «Шовкового шляху».

Логістична компанія "Укр-Китай Логістика" пропонує прямые поставки из Китая в Украину.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року Україна і Китай підписали декларацію з реалізації ініціатив "Економічний пояс Великого шовкового шляху" і "Морський шовковий шлях", покликаних посилити економічне співробітництво між Європою і Азією. Державна ініціатива Китаю "Один пояс - один шлях" передбачає розвиток торговельних відносин між Китаєм і Європою. Посол КНР в Україні Ду Вей відзначав, що цей проект неможливий без участі України. Реалізація проектів в рамках "Шовкового шляху" в перспективі можуть дозволити Україні обійти транзитні обмеження до країн Середньої Азії з боку Росії.

Нещодавно Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило дані, згідно з якими КНР за підсумками минулого року посіла друге місце за обсягом товарообігу з Україною.

Обсяг частки товарообігу з КНР у зовнішній торгівлі України в 2017 році склав понад 8% від загального товарообігу України.

У той же час, за даними Держкомстату, перше місце за обсягами товарообігу залишається за Російською Федерацією. Крім того, в десятку провідних торгових партнерів України за минулий рік увійшли Німеччина, Польща, Білорусь, Італія, Туреччина, США, Індія та Угорщина.

За даними Держстату, двосторонній товарообіг між Україною та КНР склав 7,7 млрд доларів США і збільшився на 17,9%. При цьому експорт товарів з України в Китай склав 2,4 млрд доларів США і збільшився на 11,3%. Імпорт китайських товарів в Україну склав 5,6 млрд доларів США і збільшився на 20.5%.

Протягом 2017 року в економіку України залучено 18,2 млн доларів інвестицій з Китаю. Найбільший обсяг інвестицій спрямований на підприємства в сфері сільського, ділового та рибного господарства - 36,7%, промисловості - 26,6%, оптовій і роздрібній торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів - 10,3%.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня