Ср, 25 квітня 2018

В цьому році доступом до мережі Інтернет буде забезпечена половина населення Планети

У 2018 році Всесвітня павутина святкує своє 29-річчя. За останніми даними, саме в цьому році доступом до мережі буде забезпечена рівно половина людства.

Сьогодні бути офлайн означає не мати можливості повноцінно навчатися й заробляти, отримувати цінні послуги і брати участь у відкритих обговореннях.

Інтернет став настільки звичним явищем і так щільно увійшов в наше повсякденне життя, що мільйони користувачів у всьому світі все рідше згадують про творця Всесвітньої павутини.

Тим часом, розробник глобальної мережі Тім Бернерс-Лі стурбований майбутнім свого дітища. Тім вважає що цілий ряд факторів сьогодні обмежує можливості розвитку Всесвітньої павутини. Для того, щоб виправити ситуацію, вчені, бізнесмени, громадянське суспільство і уряди держав повинні згуртуватися – вважає вчений. У своєму нещодавньому зверненні, Тім Бернерс-Лі виразив велику стурбованість діяльністю інтернет-гігантів Facebook і Google. Вчений упевнений, що не можна допускати домінування глобальних корпорацій в Мережі і тим більше вони не повинні намагатися контролювати користувачів. На думку вченого, сотні фейковий акаунтів та інші способи маніпуляції суспільною свідомістю з'явилися саме завдяки централізації Інтернету в руках декількох гігантів.

«Якщо діяльність глобальних корпорацій не зміниться, то наступні два десятиліття ні про які інноваційні технології в Мережі мови бути не може», – наголосив Бернерс-Лі.

Нагадаємо, що в 2016 році радбез ООН на офіційному рівні прирівняв доступ до мережі Інтернет базовою потребою людини, нарівні з чистою водою, електрикою, житлом та їжею. У той же час, мільярди людей сьогодні все ще позбавлені можливості доступу до всесвітньої мережі, особливо ті, які проживають у бідних або віддалених районах країн, що розвиваються.

___________________________________

Просування – двигун оналайн-торгівлі. Перефразовуючи правило, яке стало класикою, сучасна доктрина розповсюджується сьогодні і для мережевих технологій. Агентство Webbranding пропонує професійні послуги (seo-раскрутка цены) з просування товарів та послуг в мережі Інтернет, які формують невід'ємну частину бізнес-моделей електронної комерції.
___________________________________

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата