Ср, 18 квітня 2018

Київська обладміністрація розподілила залишок дотацій між містами обласного підпорядкування

Нагадаємо, що 12 квітня бюджетна комісія Київської обласної ради погодила розпорядження голови КОДА Олександра Горгана, за яким школам і лікарням Київської області було виділено 435,6 млн грн, при цьому без грошей залишили 12 міст обласного підпорядкування. Останнє викликало бурхливу критику обласних чиновників і громадськості.

Як повідомила прес-служба київської ОДА, сьогодні, згідно з доповненням до розпорядження за №76,залишок бюджетних коштів в розмірі 178 млн грн все ж розподілили між містами обласного значення, районами та об'єднаними територіальними громадами області. Найбільшу суму серед міст обласного значення отримала Біла Церква - 17,8 млн грн, а найменшу Ржищів - всього 374 тис. грн.

kievobl-dotacii

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook член бюджетної комісії Київоблради Роман Сімутін, подібних дотацій область і виділяла вже більше семи років.

"Сьогодні вперше за роки відновлена невелика справедливість. Обласний бюджет формується за рахунок районів і міст, де частка Броварів становить 7 відсотків і ми займаємо 2 місце за наповненням. Жодного разу нам не виділяли дотацій, все покривалося за рахунок місцевого бюджету. Сьогодні ж, повторюся, вперше, виділяється 9 млн. Що це означає? За згадані кошти, можна покрити витрати на утримання навчальних закладів, охорони здоров'я, а кошти, передбачені в місцевому бюджеті на ті ж цілі, направити на розвиток Броварів, наприклад утеплити кілька садків. Зазначу, подібного в області не було вже більше 7 років ", - написав він.

Simutin

Читайте також: ЖК «Лисовий квартал» и «Крона Парк», как доказательство того, что в Броварах тоже жить хорошо!

У минулому році київська обладміністрація прийняла новий принцип розподілення бюджетних коштів, згідно з яким сума дотацій поділяється на 3 частини – перша частина повинна повертатися містам і селам пропорційно їхнього внеску в його формування. Друга частина спрямовується на підтримку окремих територій в частині подолання кризових явищ, а третя - на програми розвитку області. Коментуючи перегляд фінансування програм, голова КОДА Олександр Горган наголосив на необхідності зміни підходу до розподілу бюджетних коштів і бажанні спрямувати більше грошових коштів на місця.

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня