Пн, 29 січня 2018

Концепція «Місто в місті»

Сьогодні, для забезпечення принципово нової якості життя важлива не тільки територіальна доступність, але і комплексність проекту об’єкта нерухомості. Житловий комплекс, побудований відповідно до принципів «нового урбанізму» - це стійкий в розвитку і привабливий екологічно мікрорайон. При будівництві таких комплексів забезпечується гарантія екологічної безпеки, затишок, комфорт і естетична краса, а також передбачається мінімальний вплив на навколишнє середовище забудовником і її ефективне освоєння. В умовах погіршення екологічної ситуації у великих містах такі концепти можуть стати справжнім порятунком для мегаполісів.

Очевидно, що з побудовою чергового житлового комплексу значно зростає антропогенне навантаження на навколишнє природу. Наприклад, в США і багатьох європейських країнах забудовник зобов'язаний посадити замість кожного зрубаного десять нових дерев. Тому там дуже дбайливо ставляться до зелених насаджень.

Але чи готові українські девелопери брати на себе аналогічну відповідальність? Напевно ми побачим це вже в найближчому часі. Підтверджують це тенденції розвитку галузі, де все більше проектів передбачають комплексну забудову, зі створенням супутньої інфраструктури та озелененням території. Наприклад, престижна будівельна премія «Український Будівельний Олімп», яка щорічно відзначає найбільш значущі будівельні проекти, вже ввела номінацію на кращий проект в концепті «Місто в місті». Лауреатом у цій номінації за підсумками 2017 року став житловий квартал «Місто квітів».

Всі ми щодня бачимо рекламу тих чи інших новобудов з вигідним і привабливим пропозицією. Причому привабливість полягає не тільки в цінах, а й в місцевості, де будується або планується черговий житловий комплекс. Наявність парків, зоні відпочинку або інших рекреаційних територій значно підвищують привабливість (і ринкову вартість) об'єкта житлової нерухомості, адже всі хочуть дихати чистим повітрям, мати поруч місце, де можна піти відпочити сім'єю або просто погуляти з дітьми. Адже від кількості зелених насаджень безпосередньо залежать найважливіші екологічні показники місцевості, а отже - здоров'я і психоемоційного стану людей.

misto-v-misti
На фото: проект будівництва ЖК "Сирецькі Сади"

 

Концепція будівництва «міста в місті» відповідає цим вимогам і дає можливість надати покупцеві якісний проект, в якому буде все, що необхідно для комформтной життя і відпочинку. У зв'язку з цим точкова забудова або комплекси, де відсутні необхідні об'єкти інфраструктури та благоустрою території, неминуче втрачають свою привабливість.

Одним з проектів, де реалізована концепція «місто в місті», є ЖК «Сирецькі Сади» в Подільському районі Києва (веб-сайт: syretski-sady.com.ua). Проект будівництва передбачає близько 19 Га, які будуть поділені на житлові квартали з алеями, зонами відпочинку в авторському ландшафтному дизайні, дитячий садок та розбудову сучасної розвиненої інфраструктури.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня

Глава МЗС Швеції: ЄС хоче запровадити санкції проти СПГ з Росії і "тіньового флоту" Вчора, 22 квітня

Ідеальні подарунки на День матері Вчора, 22 квітня

Сенатор США допустив відправку Україні далекобійних ATACMS до кінця наступного тижня Вчора, 22 квітня

У Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для України 21 квітня