Ср, 10 січня 2018

2 млрд гривень на програми енергоефективності2 млрд гривень на програми енергоефективності

З 1 січня розпочав свою роботу Фонд енергоефективності

Планується, що новостворений Фонд вкладатиме значні кошти у реалізацію проектів термомодернізації житла, розробку та впровадження ефективних систем моніторингу та управління ЖКГ, встановлення ефективніших опалювальних систем тощо, а також зробить відчутний поштовх у напрямку заміни неефективних наявних систем та обладнання.
Надання коштів провадитиметься у формі часткового відшкодування вартості проведених заходів з енергоефективності фізичним та юридичними особами.

Основний напрямок роботи Фонду націлений на плідну співпрацю та взаємодію з власниками приватних і багатоквартирних житлових будинків.

fond

"Ми виділяємо в цілому 2 млрд гривень, з яких 400 млн гривень – це так звані "теплі кредити". Ще 1,6 млрд гривень – це масштабні проекти з енергомодернізації", – прокоментував початок роботи Фонду енергоефективності Володимир Гройсман.

Наразі відомо, що бюджет Фонду формуватиметься за рахунок коштів держбюджету, а також коштів наданих міжнародними партнерами.

"Ми очікуємо надходження коштів від наших європейських партнерів. Вже є рішення про виділення 100 млн євро. Цей транш буде розділений на декілька частин", - додав Гройсман.

А нещодавно віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що найближчим часом між Україною та Євросоюзом планується угода щодо фінансування Фонду енергоефективності в Україні на 50 млн євро.

Довідка: Закон "Про Фонд енергоефективності" ухвалено Верховною Радою 8 червня 2017 року. 20 липня 2017 року Закон підписав президент України Петро Порошенко. На виконання Закону, 20 грудня 2017 року Кабмін створив державне підприємство "Фонд енергоефективності". 1 січня 2018 року Фонд розпочав офіційну роботу.

fond-energy

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата