№3, лютий 2006
Ужгородський коньячний завод входить до трійки найбільших виробників вітчизняних коньяків. Майже чверть століття його очолює Володимир ГІсем (на знімку) – добре знана в краї людина. Володимир Васильович, окрім того, є головою ради, генеральним директором корпорації з питань садівництва, виноградарства, виноробної й консервної промисловості "Закарпатсадвинпром", депутатом обласної ради двох скликань. Нагороджений орденом "Святий князь Володимир", срібним орденом "Слава на вірність Вітчизні", а за багаторічну доброчинну діяльність і меценатство – міжнародним орденом Святого Миколи Чудотворця.
Відправною датою народження коньячного виробництва на Закарпатті став 1959 рік. Саме тоді в цеху спиртокурення в селі Великих Лазах виробили й заклали в дубові бочки першу партію коньячного спирту, а в 1962-му випустили перший коньяк "Три зірочки". Оскільки виробництво напоїв було розташоване в непристосованих приміщеннях, у період із 1967-го по 1970 рік на околиці обласного центру збудували два цехи витримки коньячних спиртів і купажу коньяків, а також цех спиртокурення. Тож виробництво цілком перебазувалося в Ужгород.Автор: Іван ДОНЕЦЬ
Архів журналу Віче
|
№11 |
| Реклама в журналі Інформація авторам Передплата |
ЗМІ: у Німеччині вважають, що підривачі "Північних потоків" діяли під проводом Залужного
Зеленський: Україна хоче замовити 27 систем ППО Patriot у США
Прем’єр Іспанії категорично проти запропонованого Трампом обсягу витрат на оборону
США заперечили заяву Угорщини про безстрокове звільнення від санкцій щодо енергоносіїв РФ
Фіцо проти використання росактивів на користь України
Сибіга звернувся до партнерів після чергового масованого обстрілу РФ
Тактика ведення поєдинку в кікбоксингу проти різних суперників
Трамп каже, що розглядає можливість звільнення Угорщини від санкцій
Трамп наразі не бачить причин для зустрічі з Путіним, але хотів би провести її в Будапешті
ЗМІ: ЄС планує створити орган для боротьби з російською дезінформацією