Пт, 26 листопада 2021

Торги земельними ділянками - коли стартують і як будуть проходити

Всі онлайн офіційні онлайн торги в Україні проходять в системі Прозорро.

Ще у 2020 році Президент України відмінив мораторій на вільне володіння земельними ресурсами, що стало важливим кроком до впровадження відкритих земельних аукціонів. Українці вже багато років чекали на такі зміни, адже мораторій негативно позначився на сільському господарстві і спричинив появу тіньового ринку землі. Багатьом громадянам довелося здавати свої паї в оренду за копійки, адже продати їх було неможливо, а використовувати міг не кожен. Починаючи з 1 липня 2021 року ситуація вкрай змінилася, адже в Україні стартували електронні земельні торги на яких кожен громадянин може скористатися законним правом на вільне розпорядження власними земельними ресурсами.

Це означає, що тепер можна продавати та здавати в оренду паї на вигідних умовах, а також купувати с/г угіддя в будь-якому куточку країни. Проводяться торги за спрощеною процедурою, щоб залучити якомога більше громадян і створити конкурентоспроможний ринок землі зі справедливим ціноутворенням. Перед їх початком у суспільстві виникло багато запитань стосовно чесності цієї процедури, адже за багато років занепаду довіра до влади в цьому плані була суттєво підірвана. Це спровоковано тим, що раніше пересічний громадянин не міг взять участь у торгах через корумповані схеми. Тепер ситуація кардинально змінилася, адже система Прозорро. Продажі гарантує чесність та прозорість процедури.

Переваги використання електронного майданчика УУБ для участі в земельних торгах Всі онлайн офіційні онлайн торги в Україні проходять в системі Прозорро. Продажі та її акредитованих майданчиках, таких як Українська Універсальна Біржа. Прийняти участь у торгах можна після проходження реєстрації на даному ресурсі, після чого перед користувачем відкривається доступ до всіх актуальних лотів по землі. Основними перевагами користування УУБ є такі: простий та зручний сайт на якому не виникне труднощів навіть у новачків; прозорість та чесність проведення земельних торгів, яка гарантується постійним контролем з боку спеціальних органів та самими користувачами системи, які можуть в будь-який момент подивитися як проходять торги; конфіденційність при подачі пропозицій до лотів, що робить всіх учасників рівними в правах та дає високі шанси на перемогу; допомогу користувачам надає команда фахівців, до яких можна звернутися в будь-який момент; інформаційна підтримка користувачів; оповіщення про нові цікаві пропозиції на ринку землі. Українська Універсальна Біржа є однією з найзручніших ресурсів де кожен бажаючий може поборотися за вигідні та цікаві лоти. У кожного учасника є великі шанси на перемогу, адже торги проходять на чесних засадах. Отримати більше інформації про особливості проведення земельних аукціонів та умов прийняття в них участі можна за посиланням https://www.uub.com.ua/rus/presscenter/novosti-birzhi/torgy-zemelnymy-uchastkamy-kogda-startuyut-y-kak-budut-prohodyt/.

sd.net.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня