Чт, 04 лютого 2021

США призупинили виведення військ з Німеччини, ініційоване Трампом

План адміністрації Трампа, оприлюднений минулого літа, передбачав виведення 12 000 військовослужбовців з Німеччини, що становить близько третини військової присутності США в цій країні.

Плани щодо виведення тисяч американських військ з Німеччини, ініційовані адміністрацією Трампа, призупинені, оскільки команда президента Джо Байдена переглядає це рішення.

Про це заявив командувач військами США в Європі генерал Тод Волтерс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Волтерс сказав, що новий міністр оборони Ллойд Остін "перебуває в процесі проведення дуже і дуже ретельної перевірки" плану.

"Попереднє планування, яке тривало щодо попередньої ініціативи, було призупинено, щоб наш міністр оборони і ця адміністрація могли провести ретельний аналіз усього, що сталося до моменту, коли держсекретар (міністр оборони. - Ред. ) Остін вступив на посаду", - сказав Волтерс.

Він додав, що не знає, яке рішення адміністрація Байдена прийме щодо майбутньої чисельності військ в Європі. "Що я скажу, що існує в цей момент, так це те, що кожен з варіантів, всі вони відкладені, і всі вони будуть переглянуті", - додав Волтерс.

План адміністрації Трампа, оприлюднений минулого літа, передбачав виведення 12 000 військовослужбовців з Німеччини, що становить близько третини військової присутності США в цій країні.

Приблизно половина цих військ повинна була повернутися додому, а інша половина відправлена ​​в інші європейські країни. Вищі посадові особи Пентагону в той час заявили, що такий підхід, який включав розгортання додаткових сил замість військ, які постійно дислоковані за кордоном, посилить стримування проти Росії.

Колишня адміністрація також намагалася перемістити штаб-квартиру Африканського командування США зі Штутгарта, хоча так і не вибрала нове місце розташування.

План виведення був вкрай непопулярний як серед провідних демократів, так і серед республіканців на Капітолійському пагорбі, які стверджували, що скорочення військ у Німеччині додасть сміливості Росії.

Законодавці вже заблокували виведення військ в щорічному законі про оборонну політику, який в січні став законом, незважаючи на вето Трампа.

Остаточний закон про витрати на національну оборону забороняє Пентагону скорочувати сили США в Німеччині нижче 34 500 осіб до тих пір, поки він не надасть Конгресу докладний аналіз того, як цей крок вплине на ситуацію з безпекою в Європі.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Парламент Греції не зміг оголосити вотум недовіри уряду Сьогодні, 29 березня

Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні Сьогодні, 29 березня

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня