Ср, 03 лютого 2021

Група "ОККО" офіційно заявила про купівлю Херсонської нафтоперевалки

Група "ОККО" офіційно заявила про купівлю Херсонського нафтоперевалочного комплексу і планує інвестувати в модернізацію комплексу до 3 млн доларів.

Група "ОККО" офіційно заявила про купівлю Херсонського нафтоперевалочного комплексу і планує інвестувати в модернізацію комплексу до 3 млн доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

"За попередніми оцінками наших фахівців, обсяг інвестицій в модернізацію комплексу може скласти до 3 млн доларів", - заявив віце-президента ОККО Юрій Кучабський.

"У ОККО зазначили, що придбання комплексу допоможе створити потужну логістичну базу для більш ефективного та мобільного забезпечення паливом автозаправних комплексів мережі на півдні і сході України. Також ОККО робить серйозний крок в диверсифікації джерел поставок палива", - йдеться у повідомленні.

"Отримавши власні портові потужності, ми отримуємо і прямий доступ до середземноморського ринку нафтопродуктів. І за сприятливої кон'юнктури можемо нарощувати обсяги імпорту в Україну палива з Греції, Болгарії, Туреччини, Туркменістану та інших країн. Йдеться про 150-200 тис тонн на рік", - сказав Кучабський.

Херсонський нафтоперевалочний комплекс складається із нафтогавані, де проводиться розвантаження танкерів і зберігання нафтопродуктів, а також - нафтобази, яка має доступ до залізничної інфраструктури. Об'єкти з'єднані нафтопродуктопроводом.

У компанії також зазначили, що влітку минулого року для ОККО відкрили 2 кредитні лінії по 35 млн доларів з боку ЄБРР та IFC, частину залучених коштів планують спрямувати на реконструкцію Херсонської нафтоперевалки.

Зазначимо, що в січні 2021 року АМКУ дозволив АТ "Концерн "Галнафтогаз" (група "OKKO") отримати контроль над "Нафта-Трансшипмент" (раніше ТОВ "Варуна-Вест), яка стала власником нерухомого майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу, проданого у грудні 2019 року.

Нагадуємо:

У серпні 2020 року повідомлялось, що "Концерн Галнафтогаз" (група "ОККО") очікує на дозвіл від Антимонопольного комітету на придбання ТОВ "Нафта-Трансшипмент" (раніше ТОВ "Варуна-Вест), що у грудні придбало Херсонський нафтоперевалочний комплекс олігарха Курченка.

У грудні 2019-го власником Херсонського нафтоперевалочного комплексу стало ТОВ "Варуна-Вест" з орбіти власника АТ "Концерн Галнафтогаз" (бренд "Окко") Віталія Антонова.

2 грудня переможець аукціону з продажу Херсонського нафтоперевалочного комплексу заплатив 200 млн гривень і торги офіційно визнали такими, що відбулися.

Суд дозволив передати майно Херсонського нафтоперевалочного комплексу, а саме обладнання, спецтранспорт і меблі, в управління Агентству розшуку і менеджменту активами.

Державне підприємство "СЕТАМ" продає арештований Державною виконавчою службою Міністерства юстиції Херсонський нафтоперевалочний комплекс за 201,48 мільйона гривень.

Агентство з розшуку та менеджменту активів передало Херсонський нафтоперевалочний комплекс, якій раніше належав Сергію Курченку, в управління невідомій компанії "Вествайт трейд", яка має ознаки фіктивності.

В Агентстві з розшуку та менеджменту активів, коментуючи передачу управління Херсонським нафтоперевалочним комплексом невідомій компанії, заявили, що провели повноцінний і законний конкурс.

Восени 2014 року Приморський суд Одеси в рамках кримінального провадження у справі Сергія Курченко передав Херсонський нафтоперевалочний комплекс в якості речового доказу в оперативне управління державному "Підприємству із забезпечення нафтопродуктами".

Читайте також: Прилаштували. Як "перевалку Курченка" віддали компанії з "манікюрного салону"

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня