Пн, 21 грудня 2020

В НБУ заявили, що виконали усі структурні маяки для початку місії МВФ

НБУ виконав усі заходи, передбачені меморандумом з Міжнародним валютним фондом, щоб МВФ міг розпочати перший перегляд програми.

НБУ виконав усі заходи, передбачені меморандумом з Міжнародним валютним фондом, щоб МВФ міг розпочати перший перегляд програми.

Про це заявила перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, передає FinClub.

"На сьогоднішній день з боку НБУ виконані всі передумови, для того щоб місія розпочала своє рев'ю. Традиційним для цього періоду часу структурним маяком є затвердження державного бюджету. Він також був затверджений. Тому з точки зору принципових і важливих речей, вони зроблені, і місія розпочинає роботу сьогодні", - розповіла Рожкова.

За її словами, одним із основних структурних маяків була розробка змін до закону "Про банки і банківську діяльність". "Цей законопроєкт зареєстрований вже у Верховній Раді", - зазначила вона.

"Другий серйозний момент - це було затвердження планів державних банків по роботі з проблемними активами. Ми також це зробили. І, до речі, державні банки дуже активно почали виконувати цей план - скорочення частки NPL в банківській системі за цей рік обумовлено саме активізацією роботи державних банків", - додала Рожкова.

"Третя виконана вимога МВФ - затвердження на Раді фінансової стабільності Плану відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладі фізичних осіб. Це також було зроблено", - підкреслила вона.

Нагадаємо:

Місія Міжнародного валютного фонду з першого перегляду програми stand-by розпочнеться до новорічних свят - 21-23 грудня.

Місію проведуть в онлайн форматі у зв’язку з ситуацією щодо COVID-19. Після завершення новорічних свят місія поновиться у січні 2021 року.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що наступний транш МВФ "буде однозначно у наступному році", за прогнозами, у лютому-березні 2021 року.

Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ стосовно основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для отримання чергового траншу.

Радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов заявив, що в цьому році Україна не встигає отримати транш Міжнародного валютного фонду, але може досягти домовленості на робочому рівні, що дасть змогу взяти інші запозичення.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня