Пт, 28 серпня 2020

Україна покращила позиції у рейтингу щодо протидії відмиванню грошей

Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (MONEYVAL) вирішив присвоїти Україні більш високий рейтинг у цій сфері

Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (MONEYVAL) вирішив присвоїти Україні більш високий рейтинг у цій сфері.

Про це йдеться в повідомленні MONEYVAL.

У своїй новій доповіді MONEYVAL проаналізував зусилля України щодо вдосконалення своїх заходів по боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму з моменту останнього такого оцінювання у грудні 2017 року.

Зазначається, що через велику кількість недоліків, виявлених в декількох ключових областях, Україна звітує перед MONEYVAL в рамках розширеної процедури подальших дій. MONEYVAL вивчила низку законодавчих, нормативних та інституційних заходів, вжитих Україною для усунення цих недоліків.

Комітет відзначає прогрес України у двох ключових напрямках: удосконалення кримінально-правових норм, що стосуються злочину фінансування тероризму; посилення санкцій щодо фінансових установ та інших суб'єктів за недотримання законодавства про протидію відмиванню коштів і фінансуванню тероризму.

"Позитивні кроки української влади спонукали MONEYVAL присвоїти Україні більш високі міжнародні рейтинги відповідності у вищезазначених областях; вони були переглянуті з "частково відповідає" на "значною мірою відповідає" - йдеться у повідомленні.

Водночас MONEYVAL не задовольнив прохання України про підвищення рейтингів ще за чотирма напрямками: фінансові санкції, пов'язані з тероризмом; фінансові санкції, пов'язані з поширенням зброї; регулювання і нагляд за нефінансовими професіями; ведення національної статистики по протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму.

"Зусилля України в цих областях не були визнані достатніми для того, щоб виправдати зміну рейтингів" - зазначає комітет.

MONEYVAL вирішив, що Україна залишиться в рамках розширеної процедури подальших дій. Країна повинна буде відзвітувати перед комітетом про подальший прогрес у сфері протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму.

Європейська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Сьогодні, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Сьогодні, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Сьогодні, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Сьогодні, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня