Ср, 13 травня 2020

Новини 13 травня: звільнення Вітренка, ухвалення "антиколомойського закону, "цукерка" для ФОПів

Новини 13 травня: звільнення Вітренка, ухвалення "антиколомойського закону, "цукерка" для ФОПів

Про ухвалення "антиколомойського" закону. Верховна Рада підтримала в цілому так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Про звільнення Вітренка. Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що його посаду скорочують і через 2 місяці його звільнять з "Нафтогазу".

Про виступ Смолія у Раді. Голова Нацбанку Яків Смолій під час виступу у парламенті заявив, що макроекономічні прогнози дозволяють знизити облікову ставку у 2020 році.

Про відкриття метро. Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабінету міністрів з проханням відновити роботу метрополітену з 25 травня.

Про безробіття. За прогнозами Кабміну, у 2020 році буде різке зростання кількості безробітних до 9,4% - у минулому році цей показник становив 8,2%.

Про "цукерку" для ФОПів. Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт, згідно з яким ФОПам дозволяється не платити ЄСВ за місяці, у яких вони не отримали прибутку.

Про транш МВФ. Міністерство фінансів розраховує отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду до кінця травня, його розмір становитиме 1,75 мільярда доларів.

Ви хочете знати більше?

Коли ти очолив розсадник корупції: голова Держгеокадастру про неіснуючу державну землю та дилему хабарників

Що буде з органом, який славився найбільшими хабарями і земельними "схемами", чи буде він ліквідований, де зникає державна земля і як українцям вирішувати свої питання без контактів з чиновниками. Розповідає голова земельної служби Денис Башлик.

Держреєстри потекли: хто "зливає" персональні дані українців і що з цим робити

Чому держоргани регулярно "втрачають" персональні дані українців і хто за це повинен відповісти. (рос)

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата