Вт, 12 травня 2020

Нацрада з питань антикорупційної політики Зеленського не збиралася з липня 2019 року

Національна рада з питань антикорупційної політики, яку президент Володимир Зеленський перезапустив в червні минулого року, зібралась на засідання всього один раз в липні 2019 року

Національна рада з питань антикорупційної політики, яку президент Володимир Зеленський перезапустив в червні минулого року, зібралась на засідання всього один раз в липні 2019 року.

Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на листи Офісу Президента та коментар колишнього генерального прокурора Руслана Рябошапки.

За даними Департаменту документального забезпечення ОПУ в реєстраційно-довідковій базі вхідної та вихідної службової кореспонденції відсутні протоколи засідань даної Нацради.

В червні 2019 року до складу Національної ради увійшли представники експертних неурядових організацій, бізнесових асоціацій, керівники антикорупційних та інших профільних органів влади тощо.

Згідно з чинним Указом Президента Володимира Зеленського Нацраду з питань антикорупційної політики формально досі очолює Руслан Рябошапка. Також туди входять Максим Нефьодов, Олександр Данилюк, Сергій Верланов та багато інших осіб, які вже не обіймають державні посади.

"Нацрада з антикорупції може бути ефективним інструментом вироблення політики. Як приклад, за результатами першого засідання було вирішено питання із запуском роботи Антикорупційного суду, із відновленням відповідальності за незаконне збагачення, із перезапуском НАЗК, а також внесено зміни до КПК, якими усунено низку перешкод у швидкому і ефект розслідуванні", - так прокоментував StateWatch ідею перезапуску Нацради Рябошапка.

Колишній Генпрокурор зауважує, що відсутність роботи Нацради зараз може означати те, що реальна антикорполітика не в пріоритеті у Президента Володимира Зеленського та його офісу.

Відповідно до Положення про Нацраду - це консультативно-дорадчий орган, який регламентується та контролюється Президентом України.

ЇЇ завданням є удосконалення антикорупційної стратегії, аналіз стану запобігання корупції та поліпшення координації між антикорупційними органами.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня