Пн, 04 травня 2020

Єрмак запропонував нову ідею для поштовху переговорів по Донбасу

Глава офісу президента України Андрій Єрмак розповів про ідею посилення переговорів у Мінську, на які піде Київ, щоби зрушити переговори.


Фото: www.eurointegration.com.ua

Глава офісу президента України Андрій Єрмак розповів про ідею посилення української команди у Мінську, на які піде Київ, щоби зрушити переговори.

Про це він заявив у онлайн-виступі на події, організованій американським Atlantic Council, повідомляє кореспондент Європейської правди, що бере участь у даній події.

Андрій Єрмак, що відповідає у команді президента за переговори щодо Донбасу, заявив, що країни-учасниці Нормандської четвірки погоджуються із необхідністю надати "імпульс" переговорам у Мінську, щоби зробити цю роботу ефективнішою.

"Ми (з представниками інших держав четвірки -ЄП) зробили спільний висновок, що зараз важливо надати новий імпульс Мінську. І Україна це робить", - пояснив він.

Як відомо, однією з таких ідей було створення так званої "Консультативної ради", яке викликало критику і зрештою зійшло з активного порядку денного. Втім, в ОПУ є й інші ідеї щодо модернізації тристоронньої контактної групи (ТКГ).

"Сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представленості ТКГ. Тобто наряду з керівником нашої делегації Кучмою, його заступником стає віце-прем’єр (Олексій) Резников, а також ми додаємо в кожну підгрупу по 1 представнику на рівні не нижче замміністра", - розповів Єрмак.

Окрім представників виконавчої влади, до складу української делегації увійдуть народні депутати. "Також ми додаємо представників парламенту, і до цієї роботи будуть долучені керівники кількох профільних комітетів", - розповів глава ОПУ.

Із заяв Єрмака випливає, що Київ наразі не має гарантій симетричних змін у делегаціях інших держав. "Ми сподіваємося що на таке ж посилення підуть і росіяни. І це означає що переговори стануть ефективнішими", - пояснив він.

Ще одна ініціатива ОПУ - зробити переговори у Мінську "щоденними, а не щодвотижневими", розповів Єрмак. Пояснень цієї пропозиції під час онлайн-зустрічі не пролунало.

Раніше повідомлялося, що свою ініціативу щодо модернізації "Мінська" надала також РФ. Детальніше читайте у статті "Нові загрози для Зеленського: які ідеї просуває Кремль на переговорах по Донбасу".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Саміт ЄС підтримав термінову доставку засобів ППО в Україну Сьогодні, 18 квітня

Новий проєкт допомоги США, Берлін шукає ППО Україні, війська РФ йдуть з Карабаху: новини дня Сьогодні, 18 квітня

Байден підтримав пропозицію Джонсона щодо фінансування України Сьогодні, 18 квітня

Зеленський – лідерам ЄС: Наше небо і небо сусідів заслуговує на однакову безпеку Сьогодні, 18 квітня

Столтенберг закликає членів НАТО давати зброю Україні замість витрачати 2% ВВП на оборону Вчора, 17 квітня

Столтенберг анонсував засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня Вчора, 17 квітня

Столтенберг підтверджує: у НАТО достатньо систем ППО, аби передати частину Україні Вчора, 17 квітня

Орбан відзначився скандальною заявою: Без підтримки Заходу Україна не існуватиме Вчора, 17 квітня

Байден закликав Конгрес схвалити допомогу для України та Ізраїлю Вчора, 17 квітня

Кулеба після удару по Чернігову просить партнерів про додаткові системи ППО Вчора, 17 квітня