Чт, 27 лютого 2020

«Притягнули за вуха»: економіст запідозрив навмисне роздування історії з коронавірусом

Від звичайного грипу щороку у світі помирає в десятки разів більше людей, ніж від коронавірусу.

Від звичайного грипу щороку у світі помирає в десятки разів більше людей, ніж від коронавірусу. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи заяву Милованов про наслідки коронавірусу для Китаю та для України, наш співрозмовник зазначив наступне: «По-перше, історія з коронавірусом вона або випадково, або спеціально роздута надто сильно, не відповідно до масштабів цієї проблеми, тому що, наприклад, від звичайного грипу щороку у світі помирає в десятки разів більше людей, ніж від коронавірусу. І відсоток смертності по ньому, а саме біля 2%, це один з найнижчих відсотків смертності по вірусних захворюваннях».

«По-друге, з приводу впливу на економіку, зокрема світової, то за оцінками Світового банку історія з коронавірусом, можливо , призведе до зменшення темпів росту світової економіки на 0,1%.

Можливо. Тобто навіть з точки зору впливу на економіку, ми розуміємо, що, в принципі, впливу ніякого немає», - додає експерт.

На думку політолога, якщо говорити про вплив коронавірусу на економіку України, то тут взагалі нема навіть про що говорити, тому що, по-перше, в Україні досі не зафіксовано жодного хворого на цей коронавірус. А по-друге, навіть в торгівлі з тим же Китаєм, де епіцентр цього вірусу, у нас немає жодних змін.

«Український експорт експортується до Китаю в тих же об'ємах, що і раніше. Імпорт — там дуже невисокий відсоток зменшився лише за рахунок відкладених закупівель тих товарів, які українці замовили в Китаї по пересилці поштою. Тобто це не відмова, це лише відкладений попит, якій реалізується в більших об'ємах після завершення з історією на корона вірус», - додає економіст.

«Ну а на внутрішні економічні процеси ця історія не має жодного впливу взагалі, враховуючи масштаби і те, що в Україні жодного випадку не зареєстровано. А навіть якщо б він і був, то який це має вплив глобальний на економічну ситуацію? Ніякого», - запевнив у висновку громадський діяч Андрій Новак.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Конгрес США хоче дозволити конфіскацію активів РФ та змусити Байдена розширити санкції – посол Вчора, 18 квітня

Партія проукраїнського прем’єра виграла вибори у Хорватії, дещо втративши позиції Вчора, 18 квітня

Глава Міноборони Німеччини: Україна все ще може перемогти у війні проти РФ Вчора, 18 квітня

Саміт ЄС підтримав термінову доставку засобів ППО в Україну Вчора, 18 квітня

Новий проєкт допомоги США, Берлін шукає ППО Україні, війська РФ йдуть з Карабаху: новини дня Вчора, 18 квітня

Байден підтримав пропозицію Джонсона щодо фінансування України Вчора, 18 квітня

Зеленський – лідерам ЄС: Наше небо і небо сусідів заслуговує на однакову безпеку Вчора, 18 квітня

Столтенберг закликає членів НАТО давати зброю Україні замість витрачати 2% ВВП на оборону 17 квітня

Столтенберг анонсував засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня 17 квітня

Столтенберг підтверджує: у НАТО достатньо систем ППО, аби передати частину Україні 17 квітня