Чт, 27 лютого 2020

Політолог: Сурков позиціонує себе, як єретичного азіата

Політичний експерт, кандидат філософських наук і редактор порталу Polonews Євгеній Білоножко переконаний, що інтерв’ю Суркова, яке...

Політичний експерт, кандидат філософських наук і редактор порталу Polonews Євгеній Білоножко переконаний, що інтерв’ю Суркова, яке збурило українське суспільство – це свідчення його здатності «в європейському розумінні не бути людиною».

Про це Білоножко розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Політолог переконаний, що, у першу чергу те, що в Україні обговорюється інтерв'ю особи, яка знаходиться у відставці, а відповідно, чомусь не продовжила своєї діяльності при чинному президенту Росії, свідчення «провінційності України і українського політичного дискурсу», - говорить Білоножко.

«В Росії не обговорюють заяви чи дописи у Фейсбуці Богдана, а у нас чомусь це інтерв'ю — тема №1. Мабуть, це свідчення такої провінційності. Друга річ, що вже стосується безпосередньо самого інтерв'ю, воно було б цікаве саме фахівцям, які займаються політологією або аналізом філософсько-етичних і політичних проблем, полягає у тому що Сурков в цьому інтерв'ю себе позиціонував не як європейську людину, а саме як росіянина - єретичного азіата, причому в найгіршому розумінні, бо я б звернувся саме не до тих його дивних висловлювань щодо України, а до того, що він медитував і був без мислі», - пояснює свою думку експерт.

Білоножко нагадує, що європейська традиція нагадує про Декарта, а Декарт стверджував: “Я мислю, адже я існую”. Ось це і є, на думку політолога, європейською традицією визначення людини, якою не є Сурков.

Сам Сурков свідчить, що він може до 4 годин не мислити, а це свідчення того, що він здатен в європейському розумінні не бути людиною.

Можливо, це відповідь того, як він вчиняв або як він уявляє Україну, Європу, українсько-російські відносини і т.д. Саме людяність — це більше має стосуватися філософсько-етичних, філософсько-прагматичних обговорень, а не політичних обговорень на тему того чи іншого політичного питання», - зауважує Білоножко.

Підсумовуючи, політичний експерт зазначив, що Суркову варто раз в місяць давати декілька інтерв'ю подібного тону, щоб українське суспільство збудилося ще більше. Адже тоді він, принаймні, офіційно, не буде здійснювати жодного впливу чи жодних рішень по Україні не буде приймати.

«Чи буде так насправді, невідомо. Але будь-яке подібне інтерв'ю його буде свідчити про те, що українське суспільство буде реагувати.

Це свідчить про українське суспільство більше, ніж про самого Суркова. Ким він є, всі і так розуміють і знають. Всі його 20 років порад і те, чим Росія є сьогодні, якраз одні з наслідків того, що він там радив», - резюмував Білоножко.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Сьогодні, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Сьогодні, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Сьогодні, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Сьогодні, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня