Ср, 29 січня 2020

Чорновіл: ДБР сьогодні під керівництвом посіпаки Януковича, чого ще чекати від влади

Бабіков обслуговував інтереси тих осіб, які мене вбивали на Майдані.

Бабіков обслуговував інтереси тих осіб, які мене вбивали на Майдані. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповіла українська журналістка і громадський діяч, народний депутат України VII скликання Тетяна Чорновіл.

Коментуючи історію з ДБР, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Я депутат 8 скликання. По закону я маю право заходити в державні органи влади. І взагалі у мене немає ніяких обмежень до того, щоб потрапляти на брифінги.

Тому я реалізовувала своє законне право. Чому мені його конче треба було реалізувати? Тому що я жертва Майдану, я потерпіла на Майдані, і про це знає вся країна».

«А Бабіков обслуговував інтереси тих осіб, які мене вбивали на тому Майдані. Відповідно, у мене були абсолютно законні питання: як Бабіков буде розслідувати ці справи? Я була на брифінгу і терпляче чекала своєї черги на питання. Просто стояла і чекала.

Мене витягнули з зала так несподівано, і щоб не бачили камери, заламали мені ногу», - додає нардеп.

За словами Тетяни Чорновіл, у неї ушкодження середнього ступеню важкості, бо ногу їй вивернули бійцівським прийомом, як вивертають шию.

«Схопили замком, вивернули — в мене полетіли зв'язки, суглоби, у мене зараз нога не тримається купи, скажімо так. Причому це робив спецназ ДБР, який чхнути не може без наказу.

Це означає, що це був наказ їхнього керівника Бабікова і хто там ще керує ДБР? Андрій Смирнов, Андрій Богдан, Андрій Портнов — трійка Андрійчиків», - заявила громадський діяч.

Щодо відео, яке оприлюднило ДБР, де начебто наша співрозмовниця через паркан перелазе, то Тетяна Чорновіл зауважує: «Мені начхати на це відео, воно не має ніякого відношення до справи. Я депутат 8 скликання і мала повне право бути на брифінгу. І зрозумійте, що спецназ ДБР не мав жодного права мені ламати ногу, це злочин, здійснений по наказу посадових осіб».

«А питання у мене було в першу чергу державне, в другу особисте.

Державне питання було дуже просте і логічне. Багато хто каже, що Бабіков має конфлікт інтересів в майданівських справах, але зрозумійте, майданівські справи — це ще не все. Є економічні злочини Януковича. І я думаю, що реалізовувати інтереси Януковича і компанії, зокрема і Портнова, який обслуговує Януковича, буде через економічні справи», - підкреслює нардеп.

Наша співрозмовниця згадує, як особисто цим займалася і досягла успіху — конфіскувала 1,5 млрд доларів Януковича в державний бюджет України.

«У мене питання: чи не буде Бабіков повертати їх Януковичу, це ж його клієнт. Мені треба було задати питання і почути відповідь, тому що коли ти чуєш відповідь, ти потім берешся контролювати це питання. Ти бачиш якісь кроки вбік і кажеш: ну, Бабіков, ти ж мені на прес-конференції сказав, що це для тебе святе, що державний бюджет поповнений, що ти не будеш цього робити. Тобто це питання з точки зору державних інтересів конче треба було задати.

І як депутат 8 скликання, яка займалася конфіскацією коштів Януковича, то в мне був державний обов'язок задати це питання», - зауважує Тетяна Чорновіл.

«А особисте те, що я потерпіла на Майдані від тих самих клієнтів. Тобто чи буде він на замовлення тих клієнтів мене знищувати, бо коли нема потерпілого, то нема й справи», - резюмувала наша співрозмовниця Тетяна Чорновіл.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата