Сб, 04 січня 2020

Антикорсуд заочно відправив під варту Арбузова

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Джерело: ВАКС на своїй сторінці у Facebook

Деталі: Зазначається, що слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детектива Національного антикорупційного бюро та обрав запобіжний захід колишньому першому віце-прем’єр-міністру уряду Миколи Азарова у вигляді тримання під вартою.

Дослівно: "Враховуючи, що підозрюваного оголошено у міжнародний розшук, слідчий суддя обрав вказаний запобіжний захід…. після затримання підозрюваного і не пізніш як через сорок вісім годин з часу його доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя за участю підозрюваного розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід".

Що передувало: Генпрокуратура завершила слідство у справі Арбузова у січні 2019 року. Йому інкримінується ч.5 ст. 191 КК України: зловживання службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати 220 млн грн.

Нагадаємо: У 2017 році російське видання РБК зібрало відомості про екс-президента Віктора Януковича і його оточення через три роки після їх втечі з України.

Один з найближчих соратників сімейства Януковичів колишній перший віце-прем'єр, а після відставки Миколи Азарова в. о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов стверджував, що бізнес в Росії не веде і повністю зосереджений на науці.

Зазначалось, що він керує Центром досліджень економічного і соціокультурного розвитку країн СНД, Центральної та Східної Європи.

"Правда, на простого економіста Арбузов схожий мало - зустріч з кореспондентом РБК він призначив у спеціально орендованому залі готелю "Савой" у самому центрі Москви, пересувається глава невеликого наукового інституту в супроводі кількох професійних охоронців", - зазначало видання.

Передісторія:

У серпні 2017 року суд дозволив заочно розслідувати справу Сергія Арбузова.

Арбузов є фігурантом кримінального провадження за фактом невиконання покупцем пакету акцій ВАТ "Укртелеком" - ТОВ "ЄСУ" умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування упродовж 2012 - 2013 років за рахунок коштів держбюджету на суму 220 млн грн.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня