Ср, 01 січня 2020

Напад на посольство США в Іраку: посла не евакуюють, в регіон спрямували 750 військових

Президент США Дональд Трамп розпорядився направити на Близький Схід майже 750 військових після нападу на посольство країни в Іраку.

Президент США Дональд Трамп розпорядився направити на Близький Схід майже 750 військових після нападу на посольство країни в Іраку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Напад прихильників іракської шиїтської воєнізованої групи, підтримуваної Іраном, на посольство тривав кілька годин, але Державний департамент США пізніше повідомив, що постраждалих в результаті атаки не було. Також Держдеп спростував поширену раніше інформацію про евакуацію посла, повідомивши, що дипломат на час нападу перебував у запланованій робочій поїздці, однак після подій у Багдаді повернувся до дипломатичної установи.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив у вівторок увечері, що у відповідь на події в Іраку і за вказівкою Трампа він санкціонував негайне розгортання піхотного батальйону з 82-ї повітряно-десантної дивізії Армії в Форт-Бреггу, Північна Кароліна. Він не уточнив місце призначення солдатів, але американський чиновник, знайомий з цим рішенням, сказав, що вони відправляться в Кувейт.

"Це розгортання є адекватним і запобіжним заходом, розпочатим у відповідь на зростаючі загрози проти американського персоналу і об'єктів, такі як ми спостерігали сьогодні в Багдаді", - йдеться в письмовій заяві Еспера.

[L]

750 солдатів стали доповненням до 14 000 американських військових, які були розгорнуті у регіоні Перської затоки з травня у відповідь на побоювання з приводу іранської агресії, включаючи саботаж торгового судноплавства в Перській затоці. На момент нападу на посольство США мали в Іраку близько 5200 військовослужбовців, головним чином для підготовки іракських військ і надання їм допомоги в боротьбі з екстремістами "Ісламської держави".

Агентство зазначає, що вторгнення до посольства США в Багдаді у вівторок стало яскравою демонстрацією того, що Іран все ще може завдати удар по американських інтересах, незважаючи на кампанію економічного тиску Трампа.

Президент США звинуватив у нападі на посольство Іран.

"Вони заплатять дуже велику ціну! Це не попередження, це загроза. З Наступаючим Новим Роком! " написав Трамп у Twitter після нападу.

Десятки розгніваних прихильників іракської шиїтської воєнізованої групи у вівторок увірвалися в будівлю посольства США в Багдаді після того, як вибили головні двері і підпалили приймальню.

Атака на посольство відбулася після смертоносних авіаударів США в неділю, в результаті яких загинули 25 бойовиків іракської шиїтської воєнізованої групи "Катаїб Хезболла", підтримуваної Іраном.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня