Сб, 21 грудня 2019

У Мінекономіки очікують зміцнення курсу через домовленості щодо газу

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікує зміцнення обмінного курсу гривні у зв'язку з досягненням домовленостей з РФ щодо транзиту газу.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікує зміцнення обмінного курсу гривні у зв'язку з досягненням домовленостей з РФ щодо транзиту газу.

Джерело: міністр економіки Тимофій Милованов, заступник міністра Сергій Ніколайчук у Харкові в суботу, передає "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Милованова: "Думаю, можливо, нам доведеться переглянути макропрогноз щодо курсу в частині його більшого зміцнення".

Пряма мова Ніколайчука: "Ми отримали дуже хороші новини за підсумками переговорів щодо транзиту газу. Це дає підстави Україні мати більш міцний обмінний курс.

В урядові прогнози ми закладали деяку девальвацію курсу. .. Але з огляду на обставини сьогодні і вчора, з урахуванням того, що відбувається на валютному ринку останні два-три місяці, думаю, у нас є всі підстави сказати, що гривня буде зміцнюватися".

Деталі: Згідно з жовтневим з макроекономічним прогнозом, середньорічний обмінний курс в 2020 році становитиме 27 грн/долар, в 2021-му - 27,2 грн/долар, у 2022-му - 27,5 грн/долар за базовим сценарієм, за оптимістичним - у 2020 році він очікується на рівні 24,8 грн/долар, 23,9 грн/долар в 2021 році і 24,2 грн/долар у 2022-му.

Що було раніше: Представники Європейської комісії, України та Російської Федерації 20 грудня досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

У суботу міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель повідомив, що "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про контракт на транзит газу територією України на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років. Він передбачає мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів у наступні 4 роки.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня