Чт, 28 листопада 2019

Потрібно розслідувати, чи не передавав Кулик державні таємниці Джуліані, - експерт

Політичний експерт Дмитро Співак вважає, що необхідно провести розслідування на предмет передачі прокурором Костянтином Куликом державних таємниць...

Політичний експерт Дмитро Співак вважає, що необхідно провести розслідування на предмет передачі прокурором Костянтином Куликом державних таємниць адвокату президента Америки Рудольфу Джуліані. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає ЗІК.

"Сьогодні відбулося кадрове рішення за підписом генерального прокурора.

По-перше, я аплодую за це рішення, ми домагалися цього, я знаю, що 60 народних депутатів подавали заяви. Мова йде про скандально відомого прокурора Кулика. Це той чоловік, хто разом з екс-генеральним прокурором України втягнув нашу країну в колосальний міжнародний скандал", - сказав він.

"Джуліані на слуханнях справи про імпічмент, у справі проти самого Джуліані, зізнався в тому, що, на мій погляд, є злочином прокурора Кулика проти держави Україна. А саме Джуліані зізнався в тому, що він, приватна особа, адвокат Дональда Трампа, зустрічався в Парижі з офіційною особою, генпрокурором України Юрієм Луценком, і прокурором ГПУ паном Куликом. Я думаю, що там стаття може бути, мені здається, що це можна розцінювати як щось, пов'язане з національною безпекою, держтаємницею", - додав Співак.

"Генпрокурор України разом зі своїм підлеглим у робочий час якимось чином літають у Париж, зустрічаються з приватною особою. Я можу бути впевненим, що вони не передавали Джуліані військові таємниці, державні таємниці? Він, як генпрокурор держави, не має права на подібні зустрічі", - резюмував експерт.

Раніше повідомлялося, що 60 народних депутатів, зокрема представники "Слуги народу", "Голосу" і "Батьківщини", підписали колективний запит на усунення Костянтина Кулика. Також підписи за його відставку збирають на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

В 2016 році Національне антикорупційне бюро розслідувало проти Кулика кримінальну справу за фактом незаконного збагачення, але через рішення Конституційного суду про декриміналізацію цього злочину Кулика не було засуджено.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня