Пт, 04 жовтня 2019

Дипломати США підштовхували Київ до розслідування справи Байдена - ЗМІ

Високопоставлені американські дипломати закликали новообраного президента України провести розслідування, пов'язане з сім'єю Джо Байдена, в обмін на потенційно гучний візит до Вашингтона і зустріч з президентом Дональдом Трампом.

Високопоставлені американські дипломати закликали новообраного президента України провести розслідування, пов'язане з сім'єю Джо Байдена, в обмін на потенційно гучний візит до Вашингтона і зустріч з президентом Дональдом Трампом.

Це випливає з текстових повідомлень, опублікованих слідчими Палати представників після 10-годинного інтерв'ю з одним з дипломатів, Куртом Волкером, який пішов з поста спеціального представника по Україні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Волкер у повідомленні вранці 25 липня перед запланованим телефонним дзвінком між Трампом і Зеленським написав: "З чуток у Білому домі - припускаючи, що президент З переконуватиме Трампа, що проведе розслідування /"щоб докопатися до суті того, що відбулося " в 2016 році, ми визначимо дату візиту у Вашингтон. "

"Телефонний дзвінок пройшов добре", - написав радник українського президента Андрій Єрмак у повідомленні Волкеру пізніше того ж дня. Єрмак запропонував кілька дат, коли Трамп і Зеленский могли б зустрітися у вересні.

Але планування застопорилося, коли радник Зеленського спробував зафіксувати дату зустрічі з Трампом, перш ніж випустити заяву про розслідування.

[L]

Волкер і два інших дипломата - Вільям Тейлор, тимчасовий повірений у справах США в Україні, і Гордон Сондленд, посол США в Європейському Союзі - обговорили заяву Зеленського підтримку розслідування. По мірі просування переговорів Сондланд сказав, що Трамп "дійсно хоче отримати результат", посилаючись на зобов'язання України провести розслідування.

Про підготовлену дипломатами заяву написала і The New York Times. Зазначається, що робота над текстом велася, коли Трамп вирішив призупинити військову допомогу Україні.

Після розмови з Трампом, Сондланд вислав своїм співрозмовникам текстове повідомлення про те, що рівноцінного обміну (тобто надання військової допомоги в обмін на початок розслідування щодо Байдена) не буде, додавши: "Пропоную зупинити обговорення тексту".

Курт Волкер в четвер відповідав на запитання законодавців у кількох комітетах Палати представників.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня