Нд, 29 вересня 2019

Трамп намагався шукати докази втручання України у вибори в США - NYT

Президент США Дональд Трамп і його особистий адвокат Руді Джуліані проводили стосовно України "тіньову зовнішню політику", яка розгорнулася довкола трьох виборів - президентських в Україні цього року та виборів у США в 2016 і 2020 роках.

Президент США Дональд Трамп і його особистий адвокат Руді Джуліані проводили стосовно України "тіньову зовнішню політику", яка розгорнулася довкола трьох виборів - президентських в Україні цього року та виборів у США в 2016 і 2020 роках.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у публікації видання The New York Times.

"Незважаючи на висновки спецслужб США та Міністерства юстиції про те, що Росія несе відповідальність за втручання у вибори 2016 року, пан Трамп був схильний шукати докази того, що втручання пов'язане з Україною та ворожими до нього нього силами, він навіть зациклився на теорії змови, яка допускала, що там можуть бути зниклі електронні листи Гілларі Клінтон", - пише видання.

[L]

Зазначається, що інтерес Трампа включав діяльність Байденів в Україні та оприлюдення під час кампанії 2016 року компрометуючих матеріалів про Пола Манафорта, голови кампанії Трампа.

За підтримки Трампа Джуліані намагався звинуватити Байдена у неправомірній діяльності, тоді як він та його колеги, які працювали з ним в Україні, переслідували власні особисті інтереси, пише видання.

Джуліані був переконаний, що матеріали про Манафорта були підроблені і поширені критиками Трампа з метою саботажу його виборчої кампанії, а пізніше використовувалися для стимулювання розслідування спецпрокурора Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

[L]

Видання нагадує, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні просив його співпрацювати з міністром юстиції і генеральним прокурором США Вільямом Барром з низки питань.

"Серед них - непідтверджена конспірологічна теорія, згідно з якою Україна, а не Росія, стояла за викраденням електронного листування Національного комітету Демократичної партії США в 2016 році, а зниклі електронні листи Клінтон можуть перебувати на сервері в Україні", - зазначає видання.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Новий проєкт допомоги США, Берлін шукає ППО Україні, війська РФ йдуть з Карабаху: новини дня Сьогодні, 18 квітня

Байден підтримав пропозицію Джонсона щодо фінансування України Сьогодні, 18 квітня

Зеленський – лідерам ЄС: Наше небо і небо сусідів заслуговує на однакову безпеку Сьогодні, 18 квітня

Столтенберг закликає членів НАТО давати зброю Україні замість витрачати 2% ВВП на оборону Вчора, 17 квітня

Столтенберг анонсував засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня Вчора, 17 квітня

Столтенберг підтверджує: у НАТО достатньо систем ППО, аби передати частину Україні Вчора, 17 квітня

Орбан відзначився скандальною заявою: Без підтримки Заходу Україна не існуватиме Вчора, 17 квітня

Байден закликав Конгрес схвалити допомогу для України та Ізраїлю Вчора, 17 квітня

Кулеба після удару по Чернігову просить партнерів про додаткові системи ППО Вчора, 17 квітня

Держдеп США перерахував причини, чому не захищають небо України так, як Ізраїлю Вчора, 17 квітня