Чт, 26 вересня 2019

Зеленський про "наїзд" на Меркель і Макрона: ми всім дякуємо, але я сказав правду

Президент України Володимир Зеленський розповів, що телефонна розмова з президентом США, у який він критикував ЄС, відбулась в складний період послаблення санкцій проти РФ з боку європейських країн.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що телефонна розмова з президентом США, у який він критикував ЄС, відбулась в складний період послаблення санкцій проти РФ з боку європейських країн.

Як повідомляє "Українська правда", про це він розповів у спілкуванні з журналістами після зустрічі з Дональдом Трампом в Нью-Йорку.

"Я вам скажу чесно, дивіться, я за кожне своє слово відповідаю. Я багато разів дякував і дякую, і продовжую. .. Зараз на зустрічі з президентом Трампом я сказав, що вдячний за будь-яку допомогу для України - від наших європейський лідерів, від пані Меркель, від пана Макрона, і від багатьох", - прокоментував Зеленський свої критичні висловлювання у бік лідерів ЄС.

[L]

Зеленський пояснив, що телефонна розмова з Трампом відбувалася "у дуже складний період", коли Росію повернули в ПАРЄ, та коли санкції не мали такий гучний тиск на будівництво Північного потоку - 2.

"І я говорив про це з усіма лідерами, про яких я говорив в цій розмові. І багато лідерів казали: "Ми розуміємо, але у цих питаннях буде так", - сказав він.

"Я ні про кого нічого поганого не хочу говорити, всі хто нам допомагають, ми всім дякуємо. Але я сказав правду, тому що Північний потік для нас - це загроза. Велика загроза енергетичної безпеки. Бо ми можемо втратити транзитні гроші", - зазначив президент України.

[L]

Напередодні Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

У розмові Трамп критикував Німеччину, заявляючи, що вона нічого не робить для України, а Володимир Зеленський з ним погоджувався. Зеленський також критикував Париж і Берлін за недостатні санкції щодо Росії.

"Я розмовляв з Ангелою Меркель, і я зустрічався з нею. Я також зустрівся і поговорив з Макроном. І я сказав їм, що вони не роблять настільки багато, наскільки потрібно робити у питанні санкцій. Вони не працюють настільки багато, наскільки мають працювати для України. Виявляється, що, хоча і логічно, що Європейський Союз повинен бути нашим найбільшим партнером, але технічно США - набагато більший партнер, ніж Європейський Союз, і я дуже вдячний вам за це, тому що США роблять достатньо багато для України", - заявляв у розмові Володимир Зеленський.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Сьогодні, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Сьогодні, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня

Глава МЗС Швеції: ЄС хоче запровадити санкції проти СПГ з Росії і "тіньового флоту" Вчора, 22 квітня

Ідеальні подарунки на День матері Вчора, 22 квітня