Чт, 19 вересня 2019

«Формула Зеленського» замість «формули Штайнмайера»: як діятиме українська влада

У України є «формула Зеленського», і їй не потрібні нічиї формули, крім своєї.

У України є «формула Зеленського», і їй не потрібні нічиї формули, крім своєї. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український дипломат, голова аналітичного центру «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

Коментуючи інформацію про те, що представники України на переговорах у Мінську відмовилися від закріплення на папері «формули Штайнмайера», наш співрозмовник зазначає наступне: «У України є «формула Зеленського», і їй не потрібні нічиї формули, крім своєї.

У України є своя переговорна позиція, і трактування інших сторін на сьогодні її не влаштовують. Адже Україна нарешті визначила свій підхід до реалізації Мінських домовленостей».

Богдан Яременко також пояснює, що саме передбачає так звана «формула Зеленського».

«Підхід Зеленського, чи формула Зеленського, полягає у тому, що Україна не вноситиме ніяких змін до Конституції, які закріплюватимуть особливий статус Донбасу. Також ця формула передбачає, що перед обговоренням політичного врегулювання повинна бути дотримана безпекова частина, зокрема обмін полоненими “всіх на всіх”, виведення іноземних військ з території України, і те, що місцеві вибори повинні відбутися на всій території України водночас», - зазначає експерт.

«Ми ведемо переговори з країною, яка має танки на нашій території, тому ці переговори не є легкими, але, принаймні, ця формула компромісна, і вона показує прагнення України, президента Зеленського до досягнення сталого перемир'я і миру. Чи хоче цього Росія, ми дуже скоро побачимо», - додає аналітик.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата