Чт, 08 серпня 2019

Гавриш: Путін даремно недооцінює інтелектуала-креативника Зеленського

Зеленський - один з найкращих інтелектуалів-креативників, і Путін помиляється, якщо думає, що президентом України так легко маніпулювати.

Зеленський - один з найкращих інтелектуалів-креативників, і Путін помиляється, якщо думає, що президентом України так легко маніпулювати. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політик, доктор юридичних наук, професор Степан Гавриш.

За словами нашого співрозмовника, реакція Володимира Зеленського на порушення «хлібного» перемир'я на Донбасі є цілком логічною і раціональною.

«Зеленський зателефонував Путіну, роблячи досить жорсткі акценти на тому, що саме Росія веде війну в Україні, і на тому, що війною керує саме Путін.

Вперше з моменту відходу від влади Порошенка Зеленський говорить про те, що Путін є відповідальним за цю війну. І в цьому контексті, мені здається, що наш президент буквально з нуля, без дипломатичних узгоджень, каналів і маніпуляцій будує «пряму цифрову дипломатію», коли Путіну практично нема чого відповісти», - зазначає аналітик.

За словами експерта, Путін напевно недооцінює Зеленського як особистість і в тому числі як партнера, вважаючи його слабким політиком, яким можна маніпулювати.

«Але варто пам’ятати про те, що Зеленський - один з найкращих інтелектуалів-креативників, який зробив найбільш цікавий проект «95 квартал», використовуючи саме сценічну креативність. І Путін помиляється, якщо думає, що Зеленським так легко маніпулювати», - зазначає політик.

За словами Гавриша, вчорашній дзвінок Зеленського Путіну є демонстраційним: в першу чергу, він показує, що так званого «хлібного перемир'я», яке нібито протрималося 19 днів, бойовики в реальності не дотримувалися.

«Це перемир'я використовується як спосіб маніпуляції з боку бойовиків, які повністю керуються представниками Генштабу РФ. І ці акценти дозволяють світовій пресі зараз розігнати відповідну новину і показати на тлі початку розслідування британської поліції безпосередньої можливої участі Путіна в отруєнні Скріпалів і британської громадянки небезпеку цієї ситуації. Причому Зеленський робить це в момент, поганий для Путіна, коли Росгвардія, ОМОН і власне російські політики виступили за рішучу протидію опозиції», - зазначає наш співрозмовник.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата