Вт, 23 липня 2019

Експерт: Суспільство тримають в страху, щоб воно вважало, що влада все вирішить

Управляти суспільством краще, коли воно збентежене.

Управляти суспільством краще, коли воно збентежене. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

Українські нардепи посилили покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Якщо закон вступить в силу, то педофілам загрожує примусова хімічна кастрація і довічний контроль.

Коментуючи ініціативу нардепів, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ми знаємо зі світового досвіду, що дуже багатьох людей просто підвели під статтю смертної кари, їх стратили, а потім через деякій час з’ясувалося, що даремно. Тому дуже багато країн вирішили, що треба скасувати смертну кару».

Експерт звертає увагу на те, що в останні роки в українських ЗМІ з’явилося дуже багато інформації про трагедії, вбивства та зґвалтування.

«Особливо ця тема хвилює суспільство, коли це стосується жінок і маленьких дітей.

Тому лунали вимоги щодо втручання, що влада повинна реагувати. І піднімались всі ці моменти на поверхню для того, щоб держати у остраху суспільство, щоб воно вважало, що влада все вирішить. І це була методика старої влади - вона піднімала на поверхню такі негативні явища, які стосувалися дуже болючих тем, таких як вбивство, самогубство, педофілія, сімейне насильство», - зазначає Петриченко.

Але подібне, продовжує експерт, відбувалося в усі часи, просто про це менше писали та говорили.

«Я вважаю, що цю тему почали піднімати на поверхню в зв'язку з політичними мотивами, оскільки управляти суспільством краще, коли суспільство дещо збентежене, думає про якісь негаразди і чекає, що ось-ось влада вирішить ці питання.

І це замість того, щоб виховувати суспільство, повагу до дитинства та сім'ї, виховувати повагу до жінки як берегині родинного вогнища тощо. Таких виховних моментів в нашому суспільстві немає», - зазначає наш співрозмовник.

«Щодо педофілії, то це ганебне явище повинно отримати осуд у суспільстві, ми повинні попереджати такі явища, а вони говорять: ні, ми вас будемо каструвати.

Цією проблемою не займається ані Міністерство культури, ані Міністерство молоді і спорту, ані Міністерство інформаційної політики. Якщо вони будуть займатися культурним вихованням ще з садочка, то такі питання не будуть виникати. Треба просто створювати нормальні позитивні емоції в суспільстві», - впевнений Петро Петриченко.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня

"Радіо Свобода": Угорщина знову скаржиться державам ЄС на "утиски угорців" в Україні 16 березня