Вт, 16 липня 2019

Наступниця Юнкера просить Європарламент затвердити її президентом Єврокомісії

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн у вівторок звертається до Європарламенту з проханням затвердити її президентом Європейської комісії.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн у вівторок звертається до Європарламенту з проханням затвердити її президентом Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Фон дер Ляєн, яку висунули лідери ЄС, потребує підтримки абсолютної більшості депутатів Європарламенту, це 374 голоси при таємному голосуванні.

Вона зробила низку обіцянок за останні кілька днів, щоб заохотити депутатів та їхні групи. Серед її обіцянок: забезпечення Європарламенту права законодавчої ініціативи; реконструкція системи Spitzenkandidat; скликання дворічної "Конференції про майбутнє Європи" і призначення "головного торгового інспектора" для нагляду за здійсненням торговельних угод.

Дебати між депутатами Європарламенту стартують о 10:00 за Києвом. Фон дер Ляєн викладе її бачення і плани як президент ЄК. Голосування призначено на 19:00 за київським часом, проте певності у її затвердженні немає.

[L]

Фон дер Ляєн поки може твердо розраховувати лише на підтримку своєї правоцентристської Європейської народної партії, яка контролює 182 місця в парламенті.

Депутати Європарламенту, які входять до групи "Зелені", заявили, що будуть голосувати проти її кандидатури.

Якщо фон дер Ляєн оберуть, вона стане першою в історії жінкою на чолі комісії та першою німкенею за понад пів століття. У середу вона піде у відставку з посади міністра оборони Німеччини.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата