Пт, 12 липня 2019

ЗМІ: Три Зуба, нардеп «фронтовик» Кодола чи фігурант кримінального провадження Гунько: хто йде на вибори по 209-му округу?

Маховик передвиборчої кампанії по 209-му округу Чернігівської області із центром у місті Ніжин набирає обертів.

Маховик передвиборчої кампанії по 209-му округу Чернігівської області із центром у місті Ніжин набирає обертів. За право отримати депутатський мандат борються 19 кандидатів. Це - 10 самовисуванців та ще 9 представників різних політичних партій та сил, пише Інтернет-видання Аргументум.

Найвідоміший - чинний народний депутат від партії "Народний Фронт" Олександр Кодола. На позачергових виборах до Верховної ради України у 2014 році свій голос за Кодолу віддали 26,78% виборців 209 округу. Тому не дивно, що сьогодні він намагається будь-що потрапити до наступного складу ВР саме по 209 округу, вдаючись до різних, не завжди прозорих і чесних, політтехнологій.

Одна із них - реєстрація "кандидатів-двійників", або так званих клонів. Сьогодні їх по 209 округу аж три.

Там балотуються кандидат від партії "Слуга народу", керівник чернігівського медичного центру сучасної онкології Зуб Валерій Олексійович і його "клони-чужаки": Зуб Валерій Васильович з Дніпропетровської області та чоловік з таким же прізвищем, проте з Кіровоградської області - Зуб Григорій Леонідович.

Про те, що останній може бути пов'язаним з Кодолою, писали столичні журналісти. Вони дослідили, що автором виборчої програми кіровоградського Зуба, опублікованої на сайті ЦВК, є особа на ім'я Роман Бобровицький. Людина з таким ім'ям і прізвищем працює в рекламному агентстві Room-Print, а в друзях на Facebook у нього багато представників і підписників депутата від "Народного Фронту" Геннадія Кривошеї – товариша і одноопартійця Кодоли.

Та присутність трьох Зубів у виборчому бюлетені скоріш за все не дозволить Кодолі привернути увагу виборця до свого прізвища.

Рейтинг діючого народного депутата від “Народного Фонта” за 4,5 роки діяльності у Раді дуже розхитався.

Втім, на реєстрації пасивних двійників - кіровоградського та дніпропетровського Зубів, опоненти “Слуги народу” не зупинилися. По 209-му округу до парламенту балотується ще один кандидат - не клон, але зі схожим прізвищем - Любов Зубицька, з Броварів Київської області.

Кодола стверджує, що Зубицька є активним технічним кандидатом і може бути пов’язана з іншим кандидатом у народні депутати по 209-му округу Анатолієм Гунько.

Це той далеко не бідний Гунько, який наприкінці червня 2019 року привіз співачку Ольгу Полякову у Ніжин, та який регулярно годує потенційного виборця обіцянками жити "по-новому". І поряд з не бідним, але скупим Кодолою, Гунько в очах виборця краще вписується у склад нової ВР.

Примітно, що Гунько та Зубицька мають дещо спільне - обоє пов'язані зі столичним бізнесменом Віктором Поліщуком. Річ у тім, що Зубицька очолює адвокатське об'єднання "Альянс Консалтинг Груп". А в орбіту Поліщука входить будівельна компанія "Альянс Новобуд", яка окрім того, що має схожу до адвокатського об'єднання назву, діє на теренах тих же Броварів Київської області, звідки родом активний технічний кандидат нардепа Кодоли.

Про наближеність Гунька та Поліщука писали неодноразово столичні ЗМІ. Річ у тім, що Гунько є фігурантом кримінального провадження за фактом знищення ДП "Радіопередавальний центр" і привласнення землі.

Кредит під заставу присвоєної землі ДП у розмірі 260 млн грн було взято у банку "Михайлівський". Пізніше банк довели до банкрутства, а звинувачують у цьому саме бізнесмена Поліщука.

Для Гунька важливо випередити Кодолу і посісти, якщо не перше місце, то хоча б друге, аби виправдати взагалі своє балотування від партії “Батьківщина” по цьому округу.

Повертаючись до трьох Зубів, видання зауважує, що один із них вже балотувався до ВР у 2014 році.

Мова про справжнього Зуба - керівника чернігівського медичного центру сучасної онкології. 4,5 роки тому Зуб набрав 14,04% голосів по 209 округу, уступивши перше місце Кодолі.

«Але цьогоріч висока впізнаваність Кодоли навряд чи візьме реванш над його антирейтингом. Виборці радше довірять свій регіон на наступні 5 років Зубу. Бо окрім того, що на Чернігівщині Зуб відомий як професійний керівник і лікар, він має потужну партійну та президентську підтримку.

На додаток – партію "Слуга народу", за останніми рейтингами, підтримує половина українців. Зуба своєю чергою готові підтримати 38% виборців 209 округу, проти 16% за Кодолу», - резюмує Інтернет-видання Аргументум.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня