Пт, 12 липня 2019

Саакашвілі-стайл: політолог розповів, як Зеленський дозволив собі пряме порушення законодавства

Такої манери спілкування з підлеглими навіть Янукович собі не дозволяв.

Такої манери спілкування з підлеглими навіть Янукович собі не дозволяв. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи недавній конфлікт між президентом Володимиром Зеленським та секретарем міськради Борисполя Ярославом Годунком, наш співрозмовник зазначає наступне: «Однозначно це не гідна і не компетентна поведінка, тобто зрозуміло, що це передвиборчий піар, адже трошки більше тижня залишилось до парламентських виборів. Соціологи показують, що є динаміка падіння рейтингу влади, і політичний лідер зараз активно працює в рамках передвиборчої кампанії своєї партії.

Тому ми бачимо такий Саакашвілі-стайл, мабуть навіть східний російський стиль. В ефірі російських телеканалів ми постійно бачимо крупних чиновників, які дають «взбучку» своїм підлеглим, сваряться з приводу корупції. Це нічим не закінчується, ніхто не сідає, корупції менше не стає, але люди бачать шоу».

За словами експерта, в ситуації з секретарем Бориспільської міської ради президент України, він же гарант Конституції, дозволив собі пряме порушення законодавства.

«Якщо судимість і була, то вона погашена, і з формальної точки зору ніхто не має права навіть обговорювати цей факт. Безумовно, мова йде про втручання в роботу місцевого самоврядування. Тобто це така поведінка феодала, пана, але точно не президента демократичної країни. Я вже не кажу про стиль і термінологію, яка більше б пасувала для Партії регіонів і очільників режиму Януковича, хоча навіть Янукович такого собі не дозволяв. Тому бажаю президенту України заспокоїтися, вивчити законні свої повноваження і, напевно, попрацювати на термінологією і лексикою, тому що ми йдемо в Європу, а в Європі ніхто на фені не говорить», - додає Андрій Юсов.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата