Нд, 16 червня 2019

Американські соціологи зафіксували стрімке падіння рейтингу Тимошенко

Якби позачергові парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, до Верховної Ради потрапили б п'ять партій.

Якби позачергові парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, до Верховної Ради потрапили б п'ять партій. Такими є дані дослідження команди «Сьогодні» і американської соціологічної компанії Edison Research.

Серед українців, хто піде на вибори і визначився, майже 46% віддали б свій голос за партію «Слуга народу» Дмитра Разумкова. 10,5% - за «Опозиційну платформу - За життя». Рівно на відсоток менше має «Голос» Святослава Вакарчука.

«Європейська солідарність» набрала б 7,5%, «Батьківщина» - 5%. Великі шанси потрапити в Раду мають «Сила і честь» та Радикальна партія Олега Ляшка. У них майже 5%. Показники решти партій значно нижчі.

У зв’язку з останніми соціологічними опитуваннями, експерти висловили свої думки щодо нових рейтингів політичних сил, а також припустили, яким саме чином можливе перетікання голосів від одних політичних сил до інших.

Політичний експерт Володимир Цибулько каже про можливі перетоки електорату між політсилами.

«Тимошенко так хоче влади, що починає розчинятися у Зеленському та забуває про власну програму. Зеленський за ринок землі і це принциповий момент.

Тимошенко таким чином зраджує свого виборця, тому що більшість селян не розуміють дикого ринку землі, вони хочуть прогнозованої і передбачуваної політики щодо землі. В цьому питанні якраз Ляшко є дуже жорстким опонентом Зеленського, так як виступає проти нерегульованого дикого ринку і це дає свій результат», - сказав експерт.

За словами Цибулька, виборці, які відвертаються від Тимошенко, переходять до інших політичних сил.

«За виборця Тимошенко вже борються, зокрема успішно бореться Ляшко. Хороша якісна структура РПЛ і наявність депутатського корпусу всіх рівнів від облрад, райрад до сільських і селищних рад дозволяє отримати хороший результат на перегонах. Можна сказати, що виборець Тимошенко дробиться між Аграрною партією, Ляшком і частково «Свободою» та «Європейською солідарністю», - зазначив експерт.

Схожу думку висловив експерт Тарас Загородній, акцентувавши увагу на можливий перехід електорату. «У Ляшка є величезний особистісний ресурс. Мабуть, найкращий в країні. Він не боїться спілкуватися з людьми, і він може переконувати їх. Тому що більшість наших політиків, вони більш віртуальні, вони бояться спілкуватися з людьми. У пана Ляшка достатньо енергії для того, щоб бути активним всю виборчу кампанію і переманити до себе електорат, який тимчасово поки що в Зеленського, або в Тимошенко», - сказав Загородній.

Від Юлії Тимошенко йде виборець, бо вона напрошується в коаліцію до пропрезидентської партії «Слуга народу» наперекір власним обіцянкам, переконаний політичний експерт Мар’ян Ощановський. «Тимошенко завжди критикувала програму співпраці з МВФ, який вимагає підвищити вартість газу до ринкової ціни, що спричинить черговий ріст цін на житлово-комунальні послуги. Нещодавно Зеленський заявив, що співпраця з Фондом буде продовжена.

Але це не змусило Юлію Володимирівну, виборець якої однозначно не підтримує таке рішення президента, відмовитися від ідеї входження в коаліцію зі «Слугою народу». Тому закономірно, що прихильники Тимошенко відвертаються від неї. Натомість, її виборці перетікають до інших політсил. Зокрема, до Ляшка, який вимагає переглянути меморандум з МВФ, скасувати урядову постанову про підвищення ціни на газ та знизити тарифи на комунальні послуги», - зазначив експерт.

Нагадаємо, новини «Сьогодні» на каналі «Україна» почали унікальний дослідницький проект спільно з міжнародною компанією Edison Research, серед клієнтів якої ВВС, Apple, Google і CNN. Щодня, починаючи з 8 квітня, на майданчиках лідера інформаційного простору країни «Сьогодні» публікуються результати опитувань про зміни в сприйнятті українців актуальних подій і ситуації в країні.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня