Пн, 03 червня 2019

На Хмельниччині люди захищають від чиновників Понінківський картонно-паперовий комбінат

31 травня близько тисячі людей в селищі Понінка Хмельницької області зібрались, щоб захистити Понінківський картонно-паперовий комбінат.

31 травня близько тисячі людей в селищі Понінка Хмельницької області зібрались, щоб захистити Понінківський картонно-паперовий комбінат. Люди сподіваються, що до їх акції дослухаються, адже через постійний тиск з боку чиновників, чи не останнє успішне підприємство області знаходиться під загрозою закриття.

Митингуючі переконані, житомирські та столичні чиновники вже четвертий рік шукають привід закрити Понінківський картонно-паперовий комбінат.

Зокрема депутати Житомирської облради нещодавно звернулись до Президента із вимогою припинити діяльність фабрики, начебто через забруднення місцевих річок Хомора та Случ.

Тим не менш незалежна експертиза Національної академії наук України не знайшла жодних ознак промислового забруднення в цих, і відповідно у питній воді Новгород-Волинську. Однак висновки експертиз були проігноровані як представниками місцевої, так і парламентської влади. Зокрема, представник старої еліти Володимир Литвин став автором постанови про подолання наслідків забруднення річок.

«8-го числа був відбір проб, 15-го результати аналізу! Але чомусь 16-го за поданням Володимира Литвина ухвалюють постанову про подолання наслідків забруднення річок, звинувачуючи комбінат! І це незважаючи на аналізи вищого екологічного органу», – заявив на мітингу директор Понінківської картонно-паперової фабрики Сергій Володимирович Прудкий.

За словами керівництва Понінківського картонно-паперового комбінату, фабрику звинувачують у тому, що вона фізично не здатна зробити. Адже у технологічному процесі використовується Крофта-система утримування волокна, що засвідчило більше 25 екологічних перевірок.

Саме тому в скидах підприємства присутні лише крохмаль і волокно, яке не здатне зашкодити водоймам.

Місцеві жителі стверджують, що брудна інформаційна кампанія проти Понінківського картонно-паперового комбінату набула загрозливих масштабів. Після звернень Володимира Литвина Понінківську картонно-паперову фабрику активно звинувачують у ЗМІ та соцмережах. Митингарі зізнаються, що не мають ресурсів для боротьби із політиками, проте готові до останнього відстоювати фабрику, що дає роботу близько 1500 місцевим, та забезпечує жителів електроенергією і очисними спорудами.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата