Вт, 28 травня 2019

На посаду прем’єра Британії претендують 10 кандидатів

Глава МВС Великої Британії Саджид Давид і міністр у справах регіонів і місцевого самоврядування Кіт Малтхаус офіційно вступили в боротьбу за посаду лідера Консервативної партії і глави уряду.

Глава МВС Великої Британії Саджид Давид і міністр у справах регіонів і місцевого самоврядування Кіт Малтхаус офіційно вступили в боротьбу за посаду лідера Консервативної партії і глави уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Джавід оголосив про висунення своєї кандидатури коротким відео, заявивши про необхідність "відновити довіру" і розширити економічні можливості.

Він не конкретизував свою позицію щодо можливості виходу з ЄС без угоди. 49-річний Джавід, перший міністр внутрішніх справ з етнічної меншини, сказав, що результати європейських виборів були "занадто ясними" щодо необхідності "реалізувати Brexit".

Малтхаус, який є колишнім заступником мера Лондона, сказав, що "є прагнення до змін".

[L]

"Ми повинні покласти край паралічу Brexit, і хоча я проголосував за вихід з ЄС, я знаю, що без єдності по всій Британії ми не зможемо укласти угоду. Прийшов час нового покоління сміливо і далекоглядно очолити наше майбутнє", - сказав він.

На посаду прем'єра також претендують міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, глава МЗС Джеремі Хант, екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, колишня лідерка Палати громад Андреа Лідсом, колишній міністр праці і пенсійного забезпечення Естер Маквей, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, секретар міжнародного розвитку Рорі Стюарт.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Раніше Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата