Пн, 25 березня 2019

Зеленський, Порошенко, Тимошенко і Гриценко розповіли, як хочуть отримати ПДЧ для України

Четверо найрейтинговіших кандидатів у президенти, які називають себе проєвропейськими, хочуть отримати План дій щодо членства в НАТО, але у всіх – різні строки.

Четверо найрейтинговіших кандидатів у президенти, які називають себе проєвропейськими, хочуть отримати План дій щодо членства в НАТО, але у всіх - різні строки.

Про це йдеться у статті "Європейської правди", опублікованій за підсумками опитування штабів Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценка.

Порошенко вже раніше заявляв, що розраховує отримати ПДЧ до кінця другого терміну президентства, та нині уточнив, що розпочне діалог про надання Плану вже у 2019 році, на грудневому саміті НАТО в Лондоні.

[L]

Зеленський також підтримав членство в НАТО, пояснивши, що це "вибір Майдану та курс, який закріплений у Конституції, крім того, це інструмент підсилення нашої обороноздатності", але зауважив, що перед тим має відбутися референдум.

Водночас Зеленський планує звернення щодо ПДЧ в кінці свого терміну: "Мета - за 5 років звернутися по ПДЧ та отримати згоду. Сподіваюсь що Альянс прийме позитивне рішення навіть у випадку незавершення конфлікту та деокупації територій", - повідомили у штабі Зеленського.

Тимошенко вважає, що про терміни говорити не варто, оскільки спершу Україна має "підтягнути" реформи. "Ми будемо піднімати питання ПДЧ, але спершу потрібно мати готовність України", - зазначили у штабі Тимошенко.

[L]

Анатолій Гриценко має принципово інший план: зважаючи на неготовність Альянсу надати Україні ПДЧ, слід виконати цей план без його формального надання.

"ПДЧ потрібен нам, не Брюсселю. Щоб підняти стандарти в усіх сферах, з яких воєнна - це лише 20% зусиль, решта - справедливе судочинство, чесні прозорі вибори, захищена власність і рівні можливості в економіці та ін. Ми сформуємо ПДЧ самі й самі будемо його виконувати. А Брюссель поставимо до відома, і потім продемонструємо результат, українцям насамперед і натівцям також", - пояснили у штабі Гриценка.

Детальніше читайте у статті: "Від ЄС до ядерної зброї: зовнішня політика Зеленського, Порошенка, Тимошенко і Гриценка".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня