Ср, 20 березня 2019

Європейська народна партія призупинила членство партії прем'єра Угорщини

Європейська народна партія  вирішила у середу, 20 березня, тимчасово призупинити членство партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана - це рішення тягне за собою позбавлення партії всіх членських прав.

Європейська народна партія вирішила у середу, 20 березня, тимчасово призупинити членство партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана - це рішення тягне за собою позбавлення партії всіх членських прав.

Про відповідне рішення, яке стало кульмінацією напруги у відносинах між Будапештом і Брюсселем, повідомив президент Європейської народної партії Жозеф Доль.

"Фідес" буде відсторонено з негайним вступом рішення в силу до подальшого повідомлення після сьогоднішнього голосування членів ЄНП (190 голосів за, 3 - проти)", - повідомив Доль у Twitter.

#Fidesz will be suspended with immediate effect and until further notice following today’s vote of EPP members (190 in favour, 3 against). The suspension entails: ▪No attendance at any party meeting ▪No voting rights ▪No right to propose candidates for posts

- Joseph Daul (@JosephDaul) 20 березня 2019 р.

За його словами, відсторонення "Фідес" означатиме для партії угорського прем’єра заборону брати участь у будь-яких партійних зустрічах, заборону на участь у голосуваннях та заборону пропонувати кандидатів на пости.

Раніше у середу керівник офісу угорського прем’єра Гергей Гуйяш заявив державним угорським ЗМІ, що "Фідес" негайно покине ЄНП, якщо її членство буде призупинено.

13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

[L]

В рамках кампанії угорського уряду по всій країні розмістили рекламні щити, які звинувачували президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

ЄНП вимагала від партії влади Угорщини негайного і остаточного припинення антиєвропейських кампаній, відновлення підтримки урядом Угорщини Центральноєвропейського університету, та вибачення перед партіями-членами ЄНП.

Орбан допускав, що його політична сила може вийти з Європейської народної партії та може шукати союзу з партією влади Польщі.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня