Ср, 20 березня 2019

Вибори-2019: Хто з кандидатів-лідерів під патріотичну риторику розверне країну на схід

Під керівництвом Петра Порошенка Україна продовжувала б політику на рух на Захід і конструктивну конфронтацію з РФ.

Під керівництвом Петра Порошенка Україна продовжувала б політику на рух на Захід і конструктивну конфронтацію з РФ. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «За ЗЕ стоїть Коломойський, відповідно, ЗЕ буде лише маріонеткою в його руках. Звичайно, в таких випадках відбувається кланова боротьба. Відбуватиметься послаблення посади президента, посилення ролі парламенту, а також, звичайно, посилення впливу Росії, якщо не прямий збройний конфлікт».

Про Юлію Тимошенко експерт каже наступне: «Тимошенко відома тім, що вона двічі здавала інтереси України. Першій раз, коли доклала зусиль, коли був шанс отримати ПДЧ в НАТО для України. Вона своєю поведінкою продемонструвала, що у істеблішменту немає єдності з цього питання. Це був, звичайно, не єдиний фактор, але один з ключових, чому ми не отримали ПДЧ. Другий момент — це підписання зрадницьких газових угод з РФ.

І це є свідченням того, що Тимошенко сильно дружить з Кремлем. Думаю, що під патріотичну риторику ми б потихеньку розверталися на схід. Як на мене, крім того вона демонструвала некомпетентність, очолюючи уряд. І судячи з її обіцянок нинішніх, я думаю, що відбувалось би просто продовження історії з ручним управлінням економіки, тобто було б погіршення».

А ось під керівництвом Петра Порошенка, на думку журналіста, Україна продовжувала б політику на рух на Захід і конструктивну конфронтацію з РФ.

«Важко сказати щодо економіки, оскільки у нас відбулась якась стабілізація економіки, звичайно, але однозначно не сталося поліпшення стосунків з Росією і паралельною здачею інтересів України — це точно. Йому вдалося сколотити на користь України всю міжнародну коаліцію.

Чи відбувались би позитивні зрушення в економіці? У нас за його правління відбулися деякі реформи, які дадуть позитивний результат через кілька років, я думаю, хоча, з іншого боку, не здійснення судової реформи ставить все це діло під ризик. Тому можна лише сподіватися, щоб було поліпшення, але впевненості такої немає», - додає Луканов.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Конгрес США хоче дозволити конфіскацію активів РФ та змусити Байдена розширити санкції – посол Вчора, 18 квітня

Партія проукраїнського прем’єра виграла вибори у Хорватії, дещо втративши позиції Вчора, 18 квітня

Глава Міноборони Німеччини: Україна все ще може перемогти у війні проти РФ Вчора, 18 квітня

Саміт ЄС підтримав термінову доставку засобів ППО в Україну Вчора, 18 квітня

Новий проєкт допомоги США, Берлін шукає ППО Україні, війська РФ йдуть з Карабаху: новини дня Вчора, 18 квітня

Байден підтримав пропозицію Джонсона щодо фінансування України Вчора, 18 квітня

Зеленський – лідерам ЄС: Наше небо і небо сусідів заслуговує на однакову безпеку Вчора, 18 квітня

Столтенберг закликає членів НАТО давати зброю Україні замість витрачати 2% ВВП на оборону 17 квітня

Столтенберг анонсував засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня 17 квітня

Столтенберг підтверджує: у НАТО достатньо систем ППО, аби передати частину Україні 17 квітня