Вт, 19 березня 2019

Беззаконня у справі Кухарчука: суддя назвав себе потерпілою стороною

Засідання щодо зміни міри запобіжного заходу очільнику обласного "Нацкорпусу" Дмитру Кухарчуку, яке мало відбутися сьогодні, 19...

Засідання щодо зміни міри запобіжного заходу очільнику обласного "Нацкорпусу" Дмитру Кухарчуку, яке мало відбутися сьогодні, 19 березня, в Апеляційному суді Черкаської області було відкладено, пише Про Все. Причиною цьому став самовідвід одного з суддів колегії - Миколи Ятченка. Підозрюваний Дмитро Кухарчук переконаний, що справу можуть навмисно затягувати.

Дмитра Кухарчука підозрюють в організації сутичок з поліцією та побитті правоохоронців 9-го березня під час візиту до Черкас Президента України Петра Порошенка.

Захисники Кухарчука оскаржують попереднє рішення Соснівський суду Черкас, який визначив підозрюваному цілодобовий домашній арешт.

Перед початком засідання до суду завітав і сам Дмитро Кухарчук.

У коментарі кореспонденту "Про все" активіст повідомив, що провадження відносно нього є фарсом, і він збирається вимагати у суду скасувати обраний відносно нього запобіжний захід.

- Вони на минулому засіданні казали, що я можу втекти. Як бачите, я не втік і від правосуддя не ухиляюся. Я виконав всі приписи правоохоронців. Натомість правоохоронці незаконно затримали мене, проводили незаконний обшук у мене вдома, незаконно зупиняли моїх батьків.

На судовому засіданні я буду просити у суду не обирати мені запобіжний захід, оскільки не вважаю себе винним. Я нікого не бив і нікого ні до чого не закликав, а лише хотів запитати у Президента, якого знаю особисто, про хід розслідування розкрадань в "Укроборонпромі", - повідомив активіст.

До початку розгляду апеляційних скарг член колегії суддів Микола Ятченко заявив про самовідвід. Служитель Феміди повідомив учасникам процесу про те, що не може розглядати цю справу, оскільки він є потерпілою стороною у провадженні, фігурантом якого є Дмитро Кухарчук. Як стало відомо, мова йшлася про провадження, відкрите за фактом сутичок в черкаському Будинку правосуддя, під час одного зі слухань справи по вбивству журналіста Василя Сергієнка в 2017-му році.

Вказане провадження наразі перебуває на розгляді Вищої ради правосуддя.

- Зараз проводиться досудове розслідування щодо подій, які відбувалися 30 травня 2017 року в Будинку правосуддя. Вказане провадження перебуває на контролі в Генеральній прокуратурі України та Вищій раді правосуддя. Учасником тих подій, поряд з іншими особами був і Дмитро Кухарчук. У цій справі я визнаний потерпілим, як і інші судді колегії - Соломка та Поєдинок.

Це є саме тою обставиною, у зв'язку з якою я не маю права брати участь у розгляді питання щодо обрання Кухарчуку міри запобіжного заходу. У зв'язку з такими обставинами, я заявляю про самовідвід, - повідомив суддя.

Сам підозрюваний у справі Дмитро Кухарчук був здивований таким рішенням суддівської колегії.

- Насправді, я дуже здивований.

В мене не було жодної інформації стосовно таких подій, про які повідомив суддя Ятченко. Вперше про це чую. Будемо сподіватись, що це не банальне затягування часу, а лише помилка. Сподіваюсь, що наступного разу судове засідання все-таки відбудеться, і судді винесуть справедливе рішення, - зазначив підозрюваний.

Як повідомив присутнім на засіданні головуючий суддя Биба, матеріали провадження буде передано на повторний авторозподіл для визначення нового складу колегії суддів.

Втім, як стало відомо "Про все" із власних джерел, наступними суддями на розподілі мають бути судді Апеляційного суду області - Поєдинок та Соломка, які, як і суддя Ятченко, мають заявити собі самовідвід.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня