Вт, 19 березня 2019

Клімкін: партнери України постійно піднімають тему незаконного збагачення

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що міжнародні партнери України постійно піднімають питання рішення Конституційного суду України про декриміналізацію незаконного збагачення.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що міжнародні партнери України постійно піднімають питання рішення Конституційного суду України про декриміналізацію незаконного збагачення.

Про це міністр розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це більше ніж стурбованість. Вони вважають, що дане рішення суду може змінити всю парадигму боротьби з корупцією в Україні, а це для них фундаментальне питання. Наші партнери не говорять про те, що ми не можемо приймати рішення в рамках українського правового поля - вони говорять про те, що ми повинні це питання вирішити", - сказав він.

[L]

Міністр також вважає, що таке рішення може вплинути на темпи європейської інтеграції і на сприйняття України, яка прагне до змін.

"Однозначно (може вплинути на темпи євроінтеграції України. - Ред. ). Це може вплинути навіть не на темпи, а на сприйняття України, як країни, яка змінюється і прагне йти вперед. Це одне з ключових питань, яке однозначно слід вирішити. Причому вирішити його таким чином, щоб це стало для всіх певною гарантією, а не тимчасовим рішенням", - сказав Павло Клімкін.

При цьому міністр додав, що міжнародні партнери вкрай стурбовані цим питанням.

[L]

Конституційний суд 26 лютого вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

Країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу активізувати зусилля, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів. Цей заклик підтримав Європейський Союз.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата