Сб, 16 березня 2019

В Італії розслідують вбивство свідка у справі Берлусконі про проституцію

Смерть в Італії марокканської моделі Іман Фаділ, яка була регулярним гостем секс-вечірок колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі, розслідують як можливе вбивство.

Смерть в Італії марокканської моделі Іман Фаділ, яка була регулярним гостем секс-вечірок колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі, розслідують як можливе вбивство.

Про це заявила прокуратура Мілана, пише BBC.

33-річна Імане Фаділь померла у лікарні в Мілані 1 березня, через місяць після госпіталізації з болями в шлунку.

Тоді вона казала друзям і її адвокату, що її отруїли. 2012 року вона свідчила на суді над Берлусконі, якого звинуватили в тому, що він платив за секс з неповнолітньою повією. Берлусконі спочатку був засуджений, але пізніше оправданий за апеляцією.

2013 року за іншою справою його засудили за податкове шахрайство і призначили рік громадських робіт.

Головний прокурор Мілана Франческо Греко повідомив агентству Reuters, що в медичних документах Фаділ було кілька аномалій.

"Лікарі не визначили достатньо впевнено будь-яку патологію, яка може пояснити смерть", - сказав він.

Результати токсикологічних тестів свідчать, що Фаділ отруїли "сумішшю радіоактивних речовин", пише La Repubblica.

У жовтні 2010 року з'ясувалося, що пан Берлусконі дзвонив у поліцейську дільницю з проханням звільнити 17-річну дівчину Каріму "Рубі" Ель Махруг.

Її затримали за крадіжку, а також підозрювали у відвідуванні його так званих вечірок "бунга-бунга"

У червні 2013 року його визнали винним у виплаті їй за секс та зловживанні владою. Влітку 2014 року суд виправдав політика, проте незабаром було порушено справу про підкуп свідків у рамках попереднього розслідування.

Берлусконі завжди стверджував, що він "не святий", але твердо відкидає заяви, що він коли-небудь платив за секс з жінкою.

Партія Берлусконі "Forza Italia!" на виборах у березні зазнала серйозної невдачі на національних виборах, посівши лише четверте місце. Партія не потрапили до уряду і пішла в опозицію.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата