Пн, 04 березня 2019

Суд визнав незаконною постанову Кабміну про ціни на газ

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, якою визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, якою визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Про це повідомляється на сайті суду.

Справа розглядалася за позовом Юлії Тимошенко, ГО "Тарифна мобілізація" до Кабінету міністрів України.

Розгляд даної справи відбувався з 2016 року. Такий тривалий строк розгляду справи пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв’язку закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ, зазначається у повідомленні суду.

Зазначається, що суд ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та інше.

В суді заявили, що це призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб.

"Вказані порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті даної постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу", - йдеться у повідомленні.

Постановою було встановлено граничний рівень роздрібних цін на природний газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

Згідно з даними у базі на сайті Ради, постанова втратила чинність на підставі постанови КМ № 867 від 19.10.2018.

У прес-службі "Батьківщини" заявили, що тепер у юристів є база для оскарження всіх інших постанов про встановлення ціни на газ.

Нагадаємо:

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування схваленої Кабінетом міністрів формули формування ціни на газ "Дюссельдорф+" у кримінальній справі щодо зловживання владою або службовим становищем.

Зокрема досліджуються обставини встановлення протягом 2016-2017 років державних регульованих цін на природний газ для забезпечення суспільних інтересів шляхом прийняття Кабінетом міністрів України відповідних постанов від 27.04.2016 №315 та від 22.03.2017 №187.

Постанови Кабміну №315 та №187 стосуються встановлення формули для формування ціни на газ на підставі ціни імпортного природного газу в німецькому газовому хабі, яка визначається згідно з даними агентства Platts European Gas Daily (так звана формула "Дюссельдорф+").

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня