Пн, 04 березня 2019

Політолог про вчинок Садового: Це сигнал для інших кандидатів

Садовий своїм вчинком продемонстрував, що можна об'єднуватися, і це є сигналом для інших кандидатів.

Садовий своїм вчинком продемонстрував, що можна об'єднуватися, і це є сигналом для інших кандидатів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи рішення Андрія Садового зняти свою кандидатуру на пост президента на користь лідера партії "Громадянська позиція", екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, наш співрозмовник зазначає наступне: «На мою думку, Садовий зробив це правильно для себе особисто в першу чергу, розуміючи, що підтримка його впала, і не потрібно було утримувати невисокий результат, бо це так чи інакше буде впливати на парламентські вибори. Тобто технологічно все правильно».

З іншого боку, продовжує експерт, Садовий своїм вчинком продемонстрував, що можна об'єднуватися, і це «є плюсом і сигналом для інших кандидатів».

«Безумовно, частина людей, які в першу чергу вагалися, не визначились, за кого голосувати, вони побачили можливість іншого кандидата отримати хороший результат, який має як мінімум і максимум водночас вийти до другого туру, і можуть, в залежності від того, як поведе кампанію Анатолій Гриценко, обрати його і додати йому підтримки», - каже аналітик.

«Але так чи інакше кінцевий результат цієї підтримки буде залежати саме від того, в який спосіб і як вже об'єднана команда Анатолія Гриценка буде мати комунікації з громадянами країни і чи зможуть вони їх переконати. Тому я не говорив би про механічне додавання рейтингу, бо частина тих, хто підтримує Садового, може піти і до інших кандидатів.

В цій ситуації все буде залежати від дій команди Гриценка», - резюмував Бала.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата