Понад 73 роки минуло від дня патентування мікрохвильової печі, а дискусії про те, корисний чи шкідливий цей прилад, й понині не втрачають актуальності. Чи псує мікрохвильовка здоров’я та їжу - питання, які найбільше хвилюють споживачів.
Винахід американського інженера Персі Спенсера - мікрохвильова піч - стала обов'язковим атрибутом будь-якої сучасної кухні. Створена в далекому 1947 році, вона швидко поширилася по всьому світу.
Нещодавно канадські вчені опублікували дослідження на основі експерименту, який знайшов велику популярність серед користувачів інтернету. Суть експерименту полягала в тому, що в мікрохвильовку клали дві виноградини, вмикали пристрій і, через нагрівання, між плодами виникала плазма. Відкриття за словами вчених може допомогти в подальшому вивченні взаємодії фотонів з нанометровими об'єктами.
«Віче» спробувало розібратися де ж міфи, а де правда про шкоду мікрохвильових печей.
Правда: побутова мікрохвильовка навіть на максимальних потужностях не провокує подальші зміни в організмі людини. Сучасні виробники дотримуються жорстко встановленої норми інтенсивності електромагнітного поля, яке не шкодить споживачеві. Наприклад, куди більшу загрозу для здоров'я може принести Wi-FI-роутер, який працює на тих же частотах.
Правда: мікрохвильові печі працюють таким чином, що дають нагрітися їжі за допомогою розгону молекул води в продуктах. Максимум, на що може вплинути випромінювання печі, так це на втрату частини вітамінів, які містяться в продукті.
Правда: це не так. Ми вже згадували про те, що існують певні норми, дотримання яких гарантує безпеку приладу. Тому обирати мікрохвильовку найкраще з модельного ряду відомих світових виробників, а купувати - у офіційних продавців побутової техніки.
Не заводські прилади сумнівного походження, часто виготовляються кустарним способом в Китаї, можуть доставити серйозні проблеми і навіть завдати шкоди здоров'ю.
Наш вибір: зверніть увагу на мікрохвильові печі з лінійки Bosсh Home – це надійність, ергономічність, високоякісні матеріали та зручність у використанні.
А в якості додаткового бонусу для наших читачів, ми розповімо про те, яку користь можна отримати від мікрохвильової печі, окрім розігрівання їжі.
Прибрати кристали з меду
Просто помістіть в мікрохвильову піч скляну банку з медом без кришки і розігрійте протягом 2-3 хвилин на найнижчому рівні потужності.
Зробити молочну піну для кави
Налийте молоко в склянку, накрийте його і струсіть, щоб молоко стало пінистим. Потім помістіть стакан без кришки в мікрохвильову піч і грійте на повній потужності протягом 30 секунд.
Приготувати яєчню без сковороди
Смачна яєчня готуватися в мікрохвильовій печі протягом всього 3 хвилин. Можна додати сіль, спеції, сир і трави за смаком.
Освіжити старий хліб
Помістіть черствий хліб разом з вологим паперовим рушником і грійте 10 секунд на максимальній потужності - це поверне випічці вологу.
Архів журналу Віче
№3 | |
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата |
Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші
1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня
Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики
Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі
Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном
Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України
Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави
Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд
Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради
Вибір майстер-класів у Києві